Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сервиси за уређаје: који све постоје и како нам помажу?

Запитате ли се некада, да није регистрације аутомобила једном годишње, да ли би апсолутно сви своја возила одводили на сервисе, провере и одређене ситне поправке?!

1664446893_309404753_665576701365796_6176829781660905973_n.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Будући да се ради о нечему што може да угрози живот, сервиси би се свакако радили, али би се бројне ситнице које се не чине толико важнима сигурно највећи број пута заобилазиле. Међутим, некада је оно што се не види најважније уредити и средити и то због бројних разлога.

Сетили смо се одређених уређаја који захтевају сервисе, бар једном годишње, а у неким случајевима и више пута. Некада се ти сервиси раде само да би уређај функционисао, док се најважнија ствар заборавља, па смо зато решили да се подсетимо зашто је битно да се ради сервис клима уређаја и сервис ауто климе.

Када и зашто је битно урадити сервис клима уређаја?

Кренимо од самог броја сервиса које је потребно урадити. Ако клима не ради често и није постављена у просторији где борави већи број људи, онда је једном годишње сасвим довољно урадити сервис. Међутим, у другим случајевима, сервис клима уређаја је важан два пута годишње, посебно ако се користи и у зимским месецима за грејање просторија. Зашто је важно да се сервис уради?

На првом месту, током рада филтери клима уређаја се запрљају и избацују све прљавији ваздух који почиње да непријатно мирише и гуши. Чишћењем се обезбеђује избацивање чистог ваздуха из клима уређаја, али се чишћењем убијају и бактерије и микроорганизми који би се њеним даљим радом раширили и постали део целокупне околине и вашег организма, јер бисте их удисањем унели у њега. Поред тога, сервис клима уређаја потребан је и како би клима радила добро и како би у потпуности имала „снагу“ да охлади или загреје просторију. И на крају, редовним сервисима продужава се век клима уређаја, па ћете тако имати дуго уређај који ради савршено и без грешке.

Када и зашто је важно урадити сервис ауто климе?

Овде ће већ многи да се зачуде. Сервис ауто климе није прописан никаквим правилима или законима, па се враћамо на причу од почетка и доказујемо чињеницу да када није обавезно, онда се заобилази све док ради. Ауто климе се у највећем броју случајева подвргавају сервису када је потребна поправка, а то су они случајеви када дође до „цурења“ климе или престанка њеног рада. Да ли је ово овако потребно и радити?

Одговор је апсолутно не! Сервис ауто климе је важно урадити док клима ради. Како клима за своје покретање користи гас и уље, битно је да се као и за мотор, они с времена на време промене. У тренутку када клима престане са радом најчешће се дешава то да се гас истрошио и тада је њега могуће заменити, али се већ код првог њеног квара дешава то да компресор бива „начет“, покварен једним делом. Након неколико кварова, клима ће престати сасвим да ради, а даље замене његове неће моћи стопостотно да вам обезбеде поново уредан и клима уређај који функционише. Зато, да бисте имали чиме да се хладите/грејете, сервис ауто клима не заобилазите.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas