Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

Шта је све потребно да бисте безбедно ишли на зимовање?

Удобност би требало одмах ставити иза безбедност када је у питању путовање у току зимских месеци

1661787736_kenny-eliason-erMxh4pVLAY-unsplash.jpg
Фото: Промо
Oglas

Наравно да се све то треба примењивати и у току лета, али је некако потреба за удобношћу, чини се ипак израженија у зимском периоду године.

Из тог разлога је потребно да се на време припремите, те да обезбедите зимске гуме на првом месту. Затим, ако на зимовање одлазите са члановима породице, а не сами, нема никакве сумње да ће вам значити уколико будете користили кровне кофере. И на крају, а можда и најбитније за безбедност јесу ауто камере, које се користе са циљем повећања безбедности и њеног подизања на изузетно висок ниво.

Зашто би требало да користите кровне кофере?

Под претпоставком да на зимовање носите и пратећу ски опрему, а да не путујете самостално, онда неизоставно морате користити кровне кофере. Ради се о врло једноставном начину преношења потребних ствари, а требало би напоменути и то да монтажа кровних кофера уопште није компликована. Изузетно практичан и сигуран начин преношење пртљага је један од основних разлога због кога се много више људи одлучује и за кровне кофере.

У зависности од тога где одлучите да их купите, зависиће и да ли је монтажа кофера урачуната у цену или не, односно да ли је бесплатна или се додатно наплаћује. Такође је битно када бирате кровне кофере да обратите пажњу и на гарантни период, а који од произвођача до произвођача у већини случајева варира између две и шест година.

Имајте на уму само да би кровне кофере требало да на време монтирате, односно да обезбедите кровне носаче који ће бити коришћени приликом монтаже.

Не крећите на пут ако немате ауто камере

Чак и ако можда у вашем аутомобилу постоје уграђени сензори за паркирање, то не значи да вам неће бити потребне и ауто камере, ако желите да максимално повећате ниво безбедности.

Поред тога што су ови уређаји изузетно корисни, узевши у обзир да многи од њих садрже и систем који је намењен праћењу трака, ауто камере могу имати и крајње занимљиву функцију. Наиме, сви људи који имају жељу да се опробају у професионалном снимању за време трајање путовања би требало да пробају то да учине уз помоћ ауто камере.

На тржишту постоје различити модели, па је најбоље да прво размислите о томе због чега желите да уградите ауто камере, јер ће управо то бити важно приликом избора конкретног модела. Не заборавите и да постоје ауто камере које имају могућност снимања видео записа. Наравно да су ти уређај скупљи од оних који ту могућност немају.

И наравно зимске гуме

У одређеном периоду године се увек апелује на возаче да уместо летњих монтирају зимске гуме, како би користили гуме прилагођене временским условима који важе у том тренутку. Подразумева се да је важно да се зимске гуме користе и у градској вожњи, али је можда за нијансу важније да њих монтирате пре поласка у изабрани ски центар.

Немојте чекати последњи тренутак да код вулканизера закажете монтажу зимских гума, јер се неретко догађа да у прописаном периоду буде баш велика гужва, што може да има утицаја и на ваш одмор, посебно ако имате унапред стриктно дефинисан датум када треба да кренете на пут. Из тог разлога се увек препоручује да возачи зимске гуме монтирају на време, како не би због тог превида изгубили могућност да оду на дуго очекивано зимовање.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas