Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест начина да украсите свој балкон као Грк: Уз неколико једноставних промена, уживаћете као да сте на мору

Било да сте посетили Грчку или не, чини се да сви жуде да имају део прелепог медитеранског раја, а то је ова земља. Зашто онда не украсите свој спољашњи простор или балкон да изгледате као да сте на мору

1653381990_pjimage---2022-05-24T104603.283.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Лако је донети атмосферу грчких острва у свој дом уз неколико подешавања и ажурирања. Ево неколико савета о томе како можете да доживите Грчку сваки пут када изађете на балкон или на терасу!

Боје балкона у Грчкој запањујуће

Овде не говоримо само о плаво-белом (иако су плава и бела дефинитивно подсећање на многа грчка острва до којих ћемо доћи касније на листи, да не спомињемо да су боја грчке заставе).

Прочитајте још: ДА ВАМ МИРИШЕ ЦЕЛА ТЕРАСА! Јасмин важи за цвет са НАЈЛЕПШОМ мирисном нотом, а успева свима

Хајде да проширимо нашу палету боја, јер је Грчка невероватно жива и шарена земља. Изаберите столице и столове који су светли и остављају живописан утисак, као што су наранџаста или црвена. Топлих боја има у изобиљу у Грчкој, па само напред и помешајте и ускладите све боје иу вашим саксијама!

Грчки балкони: Све је у детаљима

Обавезно додајте детаље свом декору на балкону, као што су неке дрвене ситнице. Укључите много разиграног текстила и текстура у свој простор, као што су јастуци и цвеће у жутој, наранџастој и црвеној боји (веома популарне боје за цвеће у Грчкој).

Изаберите цвеће које цвета у изобиљу , као што су руже, хризантеме, хибискус и геранијум. Омиљени грчки цвет за држање на балкону је геранијум са мирисом руже. Мирисно лишће се такође користи у многим слатким традиционалним грчким јелима.

Урадите то као на Санторинију: Све о балкону

Ако сте инспирисани острвом Санторини (а ко није?), потрудите се у свом декору. Изаберите оштру постељину и намештај углађених, чистих линија. Користите белу као позадину, али обавезно укључите друге боје, посебно кобалт плаву, као и црвену и зелену у своју палету.

Ако сте у могућности да офарбате свој простор, увек можете да додате ивицу и обојите је белом како бисте опонашали бело обојене ивичњаке и стазе на острву. Такође, обавезно додајте светло цвеће и плаве металне или дрвене акценте у свој простор.

Боје грчког заласка сунца су кључне за уређење вашег балкона

Спојите свој топли текстил у црвеној, наранџастој и тамно жутој; додајте им морске шкољке или ситнице налик на плажу, и на одличном сте путу у постизању амбијента грчког заласка сунца који одузима дах!

Још боље, ако сте посетили Грчку и на свом путовању сакупили шкољке - или можда чак лаву или песак са грчког острва - додајте то свом декору у стаклену вазу. То је одличан почетак.

Миконос "парти" балкон

Нека ваша забава буде на балкону тако што ћете га трансформисати у простор који показује најбоље атрибуте Миконоса. Само саставите камење постављено у белу подлогу за под, бело офарбане зидове и неке шарене јастуке са принтовима. Обавезно окачите светла на соларну енергију преко свог простора да бисте употпунили атмосферу забаве и пренели свој балкон на легендарно острво Миконос.

Бекство на грчком мору

Затим додајте дебелу ужад за држање расветних тела или других додатака и можда неке живописно осликане рибе или слике морског пејзажа или артефакте. На крају, додајте неколико шарених стаклених боца у сањивим егејским плавим и зеленим бојама да бисте употпунили изглед.

Прочитајте још: 10 НАЈГОРИХ БОЈА ЗА ЗИДОВЕ: Нико не воли да их види и изазивају одбојност код људи

Наравно, можете употпунити грчки изглед свог целог балкона додавањем тенди од бамбуса или дрвета и додавањем простирки и покривача који хватају живу културу и атмосферу Грчке. Дозволите својој машти да нема граница и будите сигурни да се опустите на свом балкону - свом малом делу грчког раја.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas