Oglas
· · Komentari: 0

Šest načina da ukrasite svoj balkon kao Grk: Uz nekoliko jednostavnih promena, uživaćete kao da ste na moru

Bilo da ste posetili Grčku ili ne, čini se da svi žude da imaju deo prelepog mediteranskog raja, a to je ova zemlja. Zašto onda ne ukrasite svoj spoljašnji prostor ili balkon da izgledate kao da ste na moru

1653381990_pjimage---2022-05-24T104603.283.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Lako je doneti atmosferu grčkih ostrva u svoj dom uz nekoliko podešavanja i ažuriranja. Evo nekoliko saveta o tome kako možete da doživite Grčku svaki put kada izađete na balkon ili na terasu!

Boje balkona u Grčkoj zapanjujuće

Ovde ne govorimo samo o plavo-belom (iako su plava i bela definitivno podsećanje na mnoga grčka ostrva do kojih ćemo doći kasnije na listi, da ne spominjemo da su boja grčke zastave).

Pročitajte još: DA VAM MIRIŠE CELA TERASA! Jasmin važi za cvet sa NAJLEPŠOM mirisnom notom, a uspeva svima

Hajde da proširimo našu paletu boja, jer je Grčka neverovatno živa i šarena zemlja. Izaberite stolice i stolove koji su svetli i ostavljaju živopisan utisak, kao što su narandžasta ili crvena. Toplih boja ima u izobilju u Grčkoj, pa samo napred i pomešajte i uskladite sve boje iu vašim saksijama!

Grčki balkoni: Sve je u detaljima

Obavezno dodajte detalje svom dekoru na balkonu, kao što su neke drvene sitnice. Uključite mnogo razigranog tekstila i tekstura u svoj prostor, kao što su jastuci i cveće u žutoj, narandžastoj i crvenoj boji (veoma popularne boje za cveće u Grčkoj).

Izaberite cveće koje cveta u izobilju , kao što su ruže, hrizanteme, hibiskus i geranijum. Omiljeni grčki cvet za držanje na balkonu je geranijum sa mirisom ruže. Mirisno lišće se takođe koristi u mnogim slatkim tradicionalnim grčkim jelima.

Uradite to kao na Santoriniju: Sve o balkonu

Ako ste inspirisani ostrvom Santorini (a ko nije?), potrudite se u svom dekoru. Izaberite oštru posteljinu i nameštaj uglađenih, čistih linija. Koristite belu kao pozadinu, ali obavezno uključite druge boje, posebno kobalt plavu, kao i crvenu i zelenu u svoju paletu.

Ako ste u mogućnosti da ofarbate svoj prostor, uvek možete da dodate ivicu i obojite je belom kako biste oponašali belo obojene ivičnjake i staze na ostrvu. Takođe, obavezno dodajte svetlo cveće i plave metalne ili drvene akcente u svoj prostor.

Boje grčkog zalaska sunca su ključne za uređenje vašeg balkona

Spojite svoj topli tekstil u crvenoj, narandžastoj i tamno žutoj; dodajte im morske školjke ili sitnice nalik na plažu, i na odličnom ste putu u postizanju ambijenta grčkog zalaska sunca koji oduzima dah!

Još bolje, ako ste posetili Grčku i na svom putovanju sakupili školjke - ili možda čak lavu ili pesak sa grčkog ostrva - dodajte to svom dekoru u staklenu vazu. To je odličan početak.

Mikonos "parti" balkon

Neka vaša zabava bude na balkonu tako što ćete ga transformisati u prostor koji pokazuje najbolje atribute Mikonosa. Samo sastavite kamenje postavljeno u belu podlogu za pod, belo ofarbane zidove i neke šarene jastuke sa printovima. Obavezno okačite svetla na solarnu energiju preko svog prostora da biste upotpunili atmosferu zabave i preneli svoj balkon na legendarno ostrvo Mikonos.

Bekstvo na grčkom moru

Zatim dodajte debelu užad za držanje rasvetnih tela ili drugih dodataka i možda neke živopisno oslikane ribe ili slike morskog pejzaža ili artefakte. Na kraju, dodajte nekoliko šarenih staklenih boca u sanjivim egejskim plavim i zelenim bojama da biste upotpunili izgled.

Pročitajte još: 10 NAJGORIH BOJA ZA ZIDOVE: Niko ne voli da ih vidi i izazivaju odbojnost kod ljudi

Naravno, možete upotpuniti grčki izgled svog celog balkona dodavanjem tendi od bambusa ili drveta i dodavanjem prostirki i pokrivača koji hvataju živu kulturu i atmosferu Grčke. Dozvolite svojoj mašti da nema granica i budite sigurni da se opustite na svom balkonu - svom malom delu grčkog raja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas