Oglas
· · Komentari: 0
prolečno raspoloženje

SREĐIVANJE DOMA: Četiri laka posla za SVAKI dan

Ako odvojite samo nekoliko minuta dnevno za ove četiri jednostavne stvari, rešićete veći deo posla oko čišćenja

1650011975_kyle-arcilla-9PO1tMtT_QA-unsplash.jpg
Photo:Unsplash
Oglas

Obavezno prilagodite raspored čišćenja na osnovu porodice. Na primer, ako imate malu porodicu koja uglavnom jede napolju, hranana dnevnoj bazi onda neće biti prioritet. Izmenite svoje svakodnevne poslove tako da odražavaju potrebe vaše porodice. 

Očistite posuđe

Možda nikada niste videli šta se dešava sa sudoperom punim posuđa koje je ostavljeno da stoji, ali nije lepo. Mirisi, mrlje i neobičan rast gljivica obično idu uz zaboravljeno prljavo posuđe. Svakodnevno čišćenje posuđa je najbolji izbor. Ako ne možete da operete suđe, barem napravite pravilo da će se posuđe strugati, ispirati i slagati na dnevnoj bazi. Ovo će sprečiti da buđ i insekti uđu u vaš dom. Ako imate mašinu za pranje sudova, koristite je redovno.

Oprati veš

Ne mora svaka porodica da pere veš svakodnevno, ali mnogi od nas smatraju da je neophodno barem dnevno istresti veš. Sa radnom odećom, školskim uniformama, odećom za fudbalske treninge i sportskim uniformama, porodice mogu stvoriti mnogo prljave odeće. Svakodnevno opterećenje može pomoći da se spreči ludi trk da se na kraju nedelje pronađe bejzbol dres na dnu korpe ili ogromnu gomilu. Ako imate zaista veliku porodicu, možda ćete morati da povećate količinu veša na denvnom nivou. Srećom, veš je nešto što čak i deca školskog uzrasta mogu da rade uz minimalan nadzor nakon što su obučena.

Pospremiti kuću

Ako svakodnevno sredite malu količinunereda, vaš dom je spreman za društvo u svakom trenutku. Nekoliko minuta posremanja svakog dana takođe sprečava da se vaš dom pretvori u zonu katastrofe kojoj će biti potrebni sati sređivanja. Uredna soba čini veliku razliku u našoj motivaciji da se uhvatimo u koštac sa većim projektima. Koristite 15-minutna čišćenja kao svakodnevnu pomoć da vaše glavne sobe budu spremne za posetioce. Započnite sesiju brzog pospremanja pre spavanja. Učinite to zabavnijim pokušavajući da pobedite svoja najbolja vremena ili se trkajući protiv drugih članova porodice.

Složite papirologiju

Ako ne pospremite dokumente svakodnevno, rizikujete da se gomila papira nađe na svakoj površini u vašem domu. Između neželjene pošte, ponuda pisama, školskih papira i potvrda, papir može vrlo brzo zavladati našim domovima. Potrebno je samo nekoliko minuta svakog dana da bi se sprečilo veće nagomilavanje. Ako je moguće, postavite centar za poštu sa šrederom, kantom za otpatke i zalihama za slanje pošte. Proverite poštu jednom dnevno i bavite se svakom stavkom dok je otvarate.

PROČITAJTE JOŠ:  Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

Sa ovih nekoliko poslova koji se obavljaju svakodnevno, vaš dom će izgledati uredno i biti spreman za društvo u svakom trenutku. Takođe ćete ograničiti svoju potrebu za dubinskim čišćenjem i održavati svoj dom bez nereda i higijene. Iako se možda ne čini da ste radili mnogo svakog dana, obavićete neophodne poslove da bi vaš dom funkcionisao lakše. Kada se pozabavite svakodnevnim poslovima, osmislite šta da radite nedeljno, mesečno i sezonski.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas