Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Свети за бољу организацију дома: Почните са малим подручјем

Имати добро организован дом је немогућа мисија за многе од нас

1670748310_d7e0c82bf0c2ba7c1c4e8f3e4e7a22ae62991660.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ко не воли да ушета на улазна врата, дубоко удахне и помисли: wоw, мој дом је организован и тачно знам где се шта налази! За већину нас то свакако није случај. Брз темпо живота, мноштво обавеза, свакодневни проблеми... све то омета организацију и чини да ствари око нас делују хаотично и конфузно.

Веровали или не, али посао личног организатора постаје све популарнији у свету. Као што и сами можете наслутити, ради се о особи која креира персонализовано решење за сваког појединца и породицу, а све у циљу стварања лакшег и организованијег свакодневног живота. Колико год лудо звучало, понекад нам је заиста потребан неко крајње објективан, неко ко ће (без много емотивног уплитања) реалније сагледати ствари и предложити нам промене које бисмо иначе игнорисали.

Прочитајте још: Генијалан трик за блиставо чисто огледало отпорно на флеке од воде: Потребна вам је само једна намирница из кухиње (ВИДЕО)

Организујте, па тек онда купујте

Прво организујте, а затим купујте производе. Важно је купити производ намерно – за одређену сврху. А производ заиста чини велику разлику. Све док свака канта, корпа, преграда и етикета имају своју сврху, знајте да нисте купили превише ствари. У супротном - зауставите се. Организација не мора да буде досадна. Уградња скривених фиоки је, примера ради, одличан начин да се унесе дубина и димензија у комад купатилског намештаја. Одржава сав садржај испод тоалета у купатилу организованим и уредним (или одржава ваш конзолни сто да изгледа шик као и увек), а да све што вам је потребно увек буде лако доступно.

Почните са малим подручјем

Ако сматрате да је ваш дом неорганизован у целости, почните са једним малим делом. То може бити орман за постељину или остава. Извуците сваки појединачни предмет како бисте створили празно платно за ваш будући рад, а затим наставите са постављањем ствари. Нека оно што најчешће користите буде у висини очију, тешке предмете држите ближе дну, а предмете које најмање користите поставите на неко највише место. Слободно притом остављајте цедуљице које ће служити као мали подсетници сваки пут када кренете у претрагу својих ствари. Чак и једноставно кодирање књига бојама у кућној библиотеци може помоћи да ваш канцеларијски простор делује чистије и уредније него да су све ствари насумично постављене на полице.

Прочитајте још: Генијалан трик за блиставо чисто огледало отпорно на флеке од воде: Потребна вам је само једна намирница из кухиње (ВИДЕО)

Ослободите се нереда

Ево слике која се често виђа у домовима - људи једноставно држе превише ствари око себе и тиме само додатно гуше простор који имају на располагању. Хајде размислите - да ли су вам све те ствари, сви ти предмети, гомила тог намештаја и пропратних украса заиста потребни? Размислите о дубинском чишћењу дома и запамтите: већина ствари је итекако заменљива! Тек када добро очистите и уредите свој дом схватићете да изрека "Неуредан дом је срећан дом" нема баш превише смисла.

Етикетирајте све!

Етикета, етикета, етикета – ово је последњи корак добре организације простора који се тако често превиђа. Означавање ваших кутија, канти и фиока осигурава да свако ко користи ваш простор зна где да врати ствари, али вам такође помаже да се сетите шта је било на тој полици или шта је било у том канистеру. Треба да узмете неке састојке за рецепт? Нема проблема, само отворите свој кухињски ормарић и прочитајте шта пише на тој кутији. Остављајте сами себи цедуљице и поруке, то је тако забаван начин да успешно организујете сваки део свог дома.

Поклоните све оно што је у вашем дому вишак

Спаваће собе и велики ормани су обично места где се већина нас врти у круг и само "пресипа из шупљег у празно". Размислите и сами - колико пута вам се десило да извучете ствари из свог ормана у намери да их поклоните неком, а затим на пола пута схватили да би вам ипак могле затребати? Чему толика везаност за нешто што (реално) више нема никакву сврху, бар не у вашем животу? Крај године је одлично време за даривање, а ваше мало некоме заиста може значити много. Одвојите ствари које вам више нису битне и поклоните онима који су имали мање среће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas