Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово су најтежи језици света: У овој категорији нашао се СРПСКИ ЈЕЗИК

Нове студије издвојили су најлакше и најтеже језике света

1658838016_element5-digital-OyCl7Y4y0Bk-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Иако не постоји једногласан одговор на питање који су језици најлакши или најтежи, један од често цитираних извора је Фореигн сервице интитуте (ФСИ) систем који рангира језике према томе колико дуго је говорницима енглеског говорног подручја обично потребно да науче одређени језик.

ФСИ систем рангирања састоји се од пет категорија, поређаних од најлакше до најтеже на основу тога колико сати учења би требало особи да постигне професионалну вештину.

Категорија И преноси Н1, обухвата језике за које је обично потребно око 24-30 недеља учења, односно 600 до 750 сати наставе како би се достигао ниво С-3/Р-3, што је отприлике једнако нивоу Б2/Ц1. У овој групи нашли су се језици попут данског, холандског, француског, италијанског, норвешког, португалског, румунског, шпанског и шведског.

Немачки језик захтева око 30 недеља или 750 сати те је сврстан у засебну категорију ИИ.

Категорија ИИИ обухвата језике за које је потребно 36 недеља учења, односно 900 радних сати. Ту се ради о језицима с лингвистичким и културним разликама у односу на енглески попут индонезијског, малезијског и свахили језика.

Прочитајте још: ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Изаберите једног човечуљка са слике и погледајте шта то говори о вама (ФОТО)

Српски међу тежим језицима

Категорија ИВ односи се на језике с још значајнијим лингвистичким и културним разликама у односу на енглески, што захтева око 44 недеља или 1100 сати учења. У ову категорију припадају: албански, амхарски, арменски, азербејџански/азерски, бенгалски, босански, бугарски, бурмански, хрватски, чешки, естонски, фински, грузијски, грчки, хебрејски, хиндски, мађарски, исландски, кмерски, летонски, литавски, македонски, монголски, непалски, пашто, персијски, пољски, руски, српски, синхалски, словачки, словеначки, тагалошки, тајландски, турски, украјински, урду, узбечки, вијетнамски, xхоса (нигерско-конгоански језик), зулу.

Категорија В, уједно и последња, садржи језике који су изузетно тешки за говорнике енглеског језика и изискују 88 недеља, односно 2200 сати учења. Највише труда треба тако за арапски, јапански, корејски, кантонски (кинески) и мандарински (кинески) језик.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas