Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како уложити у себе: 3 увек доступна начина за напредовање

Најважније је да знате, улагање у себе значи само једно – веровање у себе!

1650353287_kindle-1867751_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Човек који верује у себе, своје знање, вештине и способности, спреман је да увек иде даље и да ниже успехе. Међутим, често се негде оствари нека препрека која цео тај процес загуши, па се стане на пола пута – а ту се крије највећа погрешка.

Препреке постоје како би се прелазиле и превазилазиле, али и како би они спретнији, умешнији и јачи настављали пут даље. Избора су два, наставити или одустати, а битно је да увек будете у тиму оних који, без обзира на све, настављају када виде трачак нади и бар мало могућности да се успех оствари. Баш за такве ситуације вреди улагати у себе, градити себе и своја умећа, да би се постигло чак и оно за шта сте можда некада подсвесно мислили да нећете никада моћи. На том путу постоје бројне помоћи које можете користити, а из свега тога, „извлачимо“ само три увек доступна начина да себе издигнете више.

Пролазак кроз цоацхинг едукацију

Цоацхинг едукација није осмишљена само за особе које желе да буду у будућности тренери личног развоја и да им то буде професија. Цоацхинг едукација води ка већим могућностима у бликсој будућности.

Већ бројне, светске компаније, започеле су одабир кандидата за најразличитије пословне позиције на основу цоацхинг вештина, а не образовања и поседовања знања из одређене гране пословања. Зашто је то тако? Цоацхинг едукација припрема једну особу да буде бољи предводник, лидер, квалитетнији радник у својој зони рада, али и квалитетнији супружник, члан фамилије, пријатељ, комшија. Кроз овакву врсту едукација стичу се вештина које вас уче како да управљате најпре собом, својим капацитетима и могућностима, како од себе увек да искористите 100% и како да у свакој ситуацији и сваком сегменту свог живота радите за себе. Зато ове врсте улагања у себе јесу, посебно у савременом добу, најбоља инвестиција. Одмах за њом иде учење језика!

Посетите школу језика

Да су језици све потребнији говори чињеница да се о знању енглеског језика више не полемише, већ се подразумева да га знате, чим сте се пријавили на неки конкурс за посао. Зато, правац школа језика! Ако не знате енглески, ето прилике, научите га и савладајте, као језик који у данашњем свету јесте најлакше савладати, већина је позната.

Свака школа језика има свој метод и рада и приступ раду, учењу, ви је бирајте по свом сензибилитету, потребама, могућностима, али увек водите рачуна о томе да оно што сте прошли имате написмено, кроз одређену потврду/сертификат, јер свака диплома више значи у радној биографији. Исто важи и за претходно поменуту едукацију.

Посетите књижаре – извор знања и информација

Читање је пут ка знању и бројним способностима. Већ само читање књижевних дела даје широг опсег општих информација које значе у већини послова данашњице. Али вас у књижарама не чекају само она, већ и бројни атласи, енциклопедије, књиге занимљивости, монографије, студије... Све што изнесете из књижаре и прочитате, значиће да сте у себе уложили и себи дозволили да знате још мало. Таквим темпом раста знања, на подсвесном нивоу расту вештине, могућности, вера у себе и самопоуздање, а то је нешто што се у модерном свету воли и против чега нико неће да се бори.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas