· · Коментари: 0
САВЕТИ

Трикови за чишћење куће након ПРАЗНИКА: У само неколико корака ваш дом ће поново БЛИСТАТИ

Ефикасно и лако средите кућу након празника

1641283084_ciscenje.jpg
Фото: Депосит

Време празника још траје - поклони су отворени, храна се појела и људи су се дружили. Но, уз све то, заборавила се једна важна ствар - чишћење након празника. Проливено вино, шљокице с украса и поклона, мрље од хране...

Прочитајте још: Једноставан трик уз помоћ којег не отпадају ИГЛИЦЕ: Како да вам ПРИРОДНА ЈЕЛКА остане свежа и после БОЖИЋА?

Постоји неколико трикова који ће вам олакшати ове муке и помоћи у томе да на најбољи и најефикаснији, ваш дом поново заблиста.

Иглице са јелке

Било да је природна или вештачка, увек отпадне понека иглица са јелке. Иако је право новогодишње дрвце леп додатак сваком дому током празника, узрокује дуготрајно чишћење због отпалих иглица и могуће смоле. 

Нанесите мало сувог шампона за тепих или средство за дезинфекцију руку и оставите га преко ноћи да смола попусти. Четком ујутру покупите игле, а затим их усисајте.

Шљокице

Ако на својој јелци имате светлуцаве украсе или користите светлуцави папир за умотавање, врло је веројатно да ће се шљокице залепити за под. 

Малим наставком свог усисавача темељно усисајте тепих. Што се тиче самог пода, поквасите крпу и обришите све шљокице. Такође можете употребити ваљак за уклањање длака на свом поду и уклонити све остатке шљокица.

Бело вино

Ако ви или било који ваш гост проспе бело вино на тепих, не брините јер има пуно решења за чишћење. Најпре морате покушати да што је брже могуће тепих обришете сувом крпом или папирним убрусом. Тада искористите смесу од две шоље топле воде, једне кашике белог сирћета и једне кашике течности за прање. Нанесите мало по мало и узмите чисту белу крпу и тапкајте док не упије вино.

Прочитајте још: Необични НОВОГОДИШЊИ мезе којим ћете очарати пријатеље и породицу! Тајна је у КРЕАТИВНОСТИ (ФОТО/ВИДЕО)

Црно вино

Једна ствар које се сви плаше јесте просипање црног вина, јер је прилично тешко уклонити његове мрље. Међутим, немојте паничити кад се то догоди током божићних прослава, јер постоји пуно начина за уклањање трагова. Мрља од црног вина на тепиху би се требала тапшати, а не трљати, обичном крпом. Затим се на мрљу стави со и пусти се да одстоји неколико минута, како би упила остатак течности из мрље. Након неколико минута, пажљиво се преко прелије кључала вода и то је све.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.