· · Коментари: 0

ТРИКОВИ ЗА ИЗБЕЉИВАЊЕ ЗАВЕСА: Три НАЈЈЕФТИНИЈА начина да им повратите свежину, а све састојке имате у кући

Протоком времена, савршено беле завесе губе интензитет боје, поготово ако у дому живе пушачи или живите у крају са високим нивоом загађења

1651162665_ian-keefe-gV7l2YslRS4-unsplash.jpg
Фото: Unsplash

Завесе које су изгубиле боју чине да цела просторија изгледа застарело и неуредно, али постоји неколико једноставних начина да вратите блиставу белину. Најбољи део је што све састојке већ имате у кући.

Со

Процес бељења тила кухињском сољу је дуг, али ефикасан. Додајте три до четири кашике соли у једну меру детерџента за веш. Потопите завесу у овај раствор и оставите да тако одстоји три до четири сата, или најбоље да преноћи. Након прања, размутите со у води, па јошједном исперите завесе. Блистаће као да сте их тек купили!

Прочитајте још: Уклоните тврдокорни КАМЕНАЦ из тоалета за само пет минута помоћу ОВОГ кухињског састојка

Сода бикарбона

Сода ће помоћи да избелите тил који није превише прљав. Дакле, уколико вам је завеса претерано прљава, прво је оперите, па онда приступите избељивању.  Сипајте 50 грама прашка за прање веша и 1 кашику соде у лавор са топлом водом и добро промешајте. Потопите завесе у воду 20 минута, а затим их оперите и исперите.

Прочитајте још: Травелланд СЕНЗАЦИЈА: Луксузни хотели на Ситонији на попусту до 30.4.

Скроб

Ово је још један јефтин и ефикасан начин да избелите завесе. Скроб се користи се након прања. Прво, тил је потребно да оперете на уобичајен начин, а затим узмите чашу скроба и разблажите га у лавору топле воде. Потопите завесе у раствор да одстоји пет до шест сати. Немоје је јако цедити, само је извадите из лавора, окачите изнад каде да "окапа", а потом на прозоре. Не само да ће бити блиставо беле, већ ће и изгледати као да сте их управо испеглали!

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.