Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОКАЗАЛИ ШТА ЗНАЧИ БИТИ ДРУГ! Како су малишани из Србије једној Лени (8) олакшали живот

Обезбеђена средства за куповину апарата за осмогодишњу Лену Јанковић

1635424599_crtez.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Поводом обележавања 30 година рада и израде хуманитарног календара, Рома Цомпанy организовала је наградни конкурс под називом „Цртежом до среће“, у којем су учествовала предшколска деца и ученици основних школа из читаве Србије.

Кажу да је детињство најлепши период у животу једног човека. Доба када имамо најмање брига, доба када се рађају прва пријатељства, прве љубави. Доба када је све безбрижно и лако, доба када други брину о нама, када нас уче правим вредностима. Малишани из предшколских установа и основних школа широм Србије, показали су шта значи бити прави друг и положили најзначајнији животни испит – емпатија и хуманост, а то је уједно и био циљ овог хуманитарног пројекта Рома Цомпанy.

Уз помоћ својих родитеља, професора, учитеља и васпитача, деца су удружила своју хуманост и креативност, како би помогли осмогодишњој Лени Јанковић, која болује од ретког облика спиналне мишићне дистрофије. За сваки пристигли рад, Рома Цомпанy је донирала 100 динара за набавку апарата - Цоугх Ассист, који ће малој Лени омогућити лакши и безбрижнији живот.

Фото: промо

- Веома смо задовољни одзивом наших најмлађих, као и тиме да је Хуманитарни конкурс Рома Цомпанy подржало преко 60 установа широм Србије. Донацијом у износу од 100 динара за сваки пристигли рад успели смо да прикупимо и донирамо целокупан износ од 463.000 динара неопходан за набавку апарата - Цоугх Ассист. Овим путем желели бисмо да се захвалимо свој деци, њиховим родитељима, васпитачима, учитељима, професорима, на невероватном духу и ентузијаму који су се показали као узданица у остварењу нечије среће - изјавила је Јелена Анђелковић, менаџер за комуникације у Рома Цомпанy.

У наредним данима маленој Лени биће дониран Цоугх Ассист (апарат који помаже приликом искашљавања), који ће Рома Цомпанy обезбедити у сарадњи са Фондацијом НОРБС Плус, а уједно ће се реализовати и проглашење добитника овог хуманитарног ликовног конкурса. Награђени радови биће део хуманитарног календара, који ће Рома Цомпанy поклањати својим пословним партнерима широм Србије.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas