Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уз мало маште до визуелно већег простора: Једноставни трикови које брзо можете да примените

Укључите машту, експериментишите са материјалима, бојама и тиме створите илузије

1653655898_bed-1834327_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Уређивање мале собе није тако једноставан задатак, посебно ако вам је потребно да сместите више ствари. Комади намештаја онда крећу да се гомилају, а у вама се ствара стрес због малог простора који остаје.

Решење постоји и за овај проблем ентеријера.

Уређење малог простора

Размислите да ли ће да додате акрилни сто са стране кауча који ћете пак да ставите до зида или промените тепих. Помоћу неколико малих промена можете да створите визуелно већи простор:

Огледала

Рефлектовање светлости око простора је одличан начин да га отворите, а за то не постоји ништа боље од огледала. Због рефлектујуц́е површине, не само да осветљава зидове и садржај просторије, вец́ чини да се укупан простор чини вец́им, дајуц́и илузију да се простор наставља даље. Огледала до пода су идеална, али и мање огледало може да пружи сличан ефекат.

Прочитајте још: Уређење двориша према ФЕНГ СХУИ дисциплини: Важно је какав је сто и које је боје

Тепих

Како би простор изгледао шире важно је да тепих буде правих димензија. Тепих који је превелик за собу привлачи пажњу на димензије површине. Што се тиче нијансе, светли материјали су одлични за отварање простора, али тепих тамније боје такође може помоц́и да се просторија истакне, посебно ако је ентеријер већ светао, пише Тхе Спруце.

Осветљење

Лоше осветљење само доприноси осец́ају скучености мале собе. Обратите пажњу на то да сваки угао буде осветљен, а да осветљења не заузимају много простора. Уже подне лампе могу да буду идеална опција.

Прозирни материјали

Прозирни материјали визуелно увећавају простор, слично огледалу. Поред тога што отварају простор учиниће га и модернијим.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas