· · Коментари: 0

Заштитите дом од СМРДИБУБА: Направите сами спреј који ће вас ослободити ових упорних инсеката

Током јесени, смрдибубе се најчешће увлаче у домове

1664966327_smrdibuba.jpg
Фото: Пеxелс

Постоји седам начина, који ће вам помоћи да се заувек отарасите ових упорних инсеката.

Прочитајте још: Један трик за чишћење ПОДНИХ ПЛОЧИЦА који ће вам олакшати живот (ВИДЕО)Комарници

1. На прозоре навуците мреже које ће спречити ове инсекте да уђу у ваш дом.

2. Ако видите неку смрдибубу у вашем дому, ухватите је папирном марамицом или пластичном врећицом и избаците је у wц шољу па пустите воду. Пазите да је при томе не згњечите како не би осетили тај грозни смрад.

3. Направите спреј од белог лука тако што ћете размутит четири кашике белог лука у праху у 16 супених кашика воде. Или згњечите 4 чена белог лука у пола литре воде и оставите да одстоји 24 сата. Након тога воду са белим луком ставите у распршивач, па испрскајте окове прозора, мреже за прозоре и врата, као и сва места где смрдибубе могу да уђу. Мирис белог лука ће отерати ове напасти.

4. Ако не волите мирис белог лука, уместо њега користите нану. Етерично уље нане помешајте са водом да мирис буде интензивнији и са овим спрејем испрскајте окове прозора и врата и остале пукотине кроз које би смрдибуба могла да уђе у ваш дом.

5. У чинију са водом (око 2 л воде) сипајте 1 супену кашику детерџента за веш па промешајте док се детерџент не истопи. Затим смрдибубе које се пењу по завесама и зидовима метлицом убаците у ту воду - брзо ће се угушити.

6. Направите раствор од 200 мл воде, 200 мл сирћета (алкохолног) и 100 мл сока од лимуна. Са овим раствором испрскајте окове прозора и врата, као и пукотине. Смрдибуба ће побећи од овог мириса.

Прочитајте још: ФЕНГ СХУИ савети за организовање дома током јесени: Уведите мале промене

7. Раствор од љутих папричица је најјачи спреј који проверено тера смрдибубе. Потребне су вам 3 најљуће љуте папричице, 3 чена белог лука, 1 главица црног лука, 300 мл сапунице. Исецкајте паприке и лук па додајте у сапуницу. Покријте крпом и оставите да све одстоји током ноћи. Сутра смесу процедите, па сипајте у распршивач којим ћете испрскати врата и прозоре, зидове и остале пукотине.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.