· · Коментари: 0
бубе

Јесен је време и за СМРДИБУБЕ: Постоји неколико решења

С првим хладним данима смрдибубе су у потрази за топлим и сувим просторима, па улазе у наше домове како би се сакриле од хладноће и презимеле зиму.

1631868174_Depositphotos_404893648_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Решење за смрдибубе

У куће и станове улазе кроз пукотине на фасади или у сваки простор који није добро изолован, па је прво што треба да урадите како бисте спречили њихов улазак у ваш дом да поправите сва спољна оштећења.

Прочитајте још: Три биљке које садимо на јесен: Цветаће све до зиме

Баштовани знају за трик са раствором соде бикарбоне у води, којим прскају биљке, а у народу се верује да смрдибубе беже од мириса белог лука и нане, па ове намирнице треба поставити код улазних врата, прозора и других места кроз која досадне бубе могу да прођу.

Друга, а можда и боља варијанта јесте да у воду сипате неколико капи етеричног уља нане и са спољашње стране испрскасте прозоре, улазна и балконска врата.

Прочитајте још: Права биљка за јесен: Како се гаји ДАН И НОЋ?

Смрдибуба у кући

Никако је не убијајте и не плашите, јер када се осећају угрожено, смрдибубе испуштају одвратан мирис. Не дирајте их рукама, већ узмите папир или рукавице, нежно их ухватите и избаците напоље.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.