· · Komentari: 0

Zaštitite dom od SMRDIBUBA: Napravite sami sprej koji će vas osloboditi ovih upornih insekata

Tokom jeseni, smrdibube se najčešće uvlače u domove

1664966327_smrdibuba.jpg
Foto: Pexels

Postoji sedam načina, koji će vam pomoći da se zauvek otarasite ovih upornih insekata.

Pročitajte još: Jedan trik za čišćenje PODNIH PLOČICA koji će vam olakšati život (VIDEO)Komarnici

1. Na prozore navucite mreže koje će sprečiti ove insekte da uđu u vaš dom.

2. Ako vidite neku smrdibubu u vašem domu, uhvatite je papirnom maramicom ili plastičnom vrećicom i izbacite je u wc šolju pa pustite vodu. Pazite da je pri tome ne zgnječite kako ne bi osetili taj grozni smrad.

3. Napravite sprej od belog luka tako što ćete razmutit četiri kašike belog luka u prahu u 16 supenih kašika vode. Ili zgnječite 4 čena belog luka u pola litre vode i ostavite da odstoji 24 sata. Nakon toga vodu sa belim lukom stavite u raspršivač, pa isprskajte okove prozora, mreže za prozore i vrata, kao i sva mesta gde smrdibube mogu da uđu. Miris belog luka će oterati ove napasti.

4. Ako ne volite miris belog luka, umesto njega koristite nanu. Eterično ulje nane pomešajte sa vodom da miris bude intenzivniji i sa ovim sprejem isprskajte okove prozora i vrata i ostale pukotine kroz koje bi smrdibuba mogla da uđe u vaš dom.

5. U činiju sa vodom (oko 2 l vode) sipajte 1 supenu kašiku deterdženta za veš pa promešajte dok se deterdžent ne istopi. Zatim smrdibube koje se penju po zavesama i zidovima metlicom ubacite u tu vodu - brzo će se ugušiti.

6. Napravite rastvor od 200 ml vode, 200 ml sirćeta (alkoholnog) i 100 ml soka od limuna. Sa ovim rastvorom isprskajte okove prozora i vrata, kao i pukotine. Smrdibuba će pobeći od ovog mirisa.

Pročitajte još: FENG SHUI saveti za organizovanje doma tokom jeseni: Uvedite male promene

7. Rastvor od ljutih papričica je najjači sprej koji provereno tera smrdibube. Potrebne su vam 3 najljuće ljute papričice, 3 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 300 ml sapunice. Iseckajte paprike i luk pa dodajte u sapunicu. Pokrijte krpom i ostavite da sve odstoji tokom noći. Sutra smesu procedite, pa sipajte u raspršivač kojim ćete isprskati vrata i prozore, zidove i ostale pukotine.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.