Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
родитељство

Бити родитељ је уједно најлепша и најтежа улога: Ево пар трикова који ће вам олакшати све

У исто време морате да балансирате са дететовим потребама, својим жељама и очекивањима околине

1652527729_mother-6195216_1280.jpg
Пхото: Пиxабаy
Oglas

Спремни сте на све да видите осмех на лицу вашег малишана, али морате остати довољно чврсти како крај себе не бисте имали „размажено дериште“. Чини се да стално покушавате да решите неку загонетку која ће вам омогућити како да будете сналажљивија мама.

Нико вас не криви, ако тражите неке проверене родитељске трикове који вам могу олакшати живот. Дефинитивно нисте сами у тој причи. Као најтеже путовање у вашем животу, родитељство је ту да вам покаже колико сте јаки, истрајни и прилагодљиви ситуацији. Из овог разлога вам у нашој галерији доносимо магичне родитељске трикове који ће вам на том путу помоћи.

Користите тактику слушања и шапутања

Пхото: Пиxабаy

Реакција многих родитеља на дечију непослушност је викање. Ако сте се препознали у овој причи, велике су шансе да сте открили да викање не доноси жељене резултате. Када вичете деца ће вас игнорисати, што ће само довести до тога да будете још више изнервирани. Међутим, ако промените тактику и кренете да шапућете, имаћете њихову пажњу. Научите зато да слушате шта имају да вам кажу, јер је важно зашто нешто раде, колико год вам њихов проблем изгледао тривијално. То ће зауставити хаос којим владају вика и непослушност.

Признајте своје грешке деци

Пхото: Пиxабаy

Деца су много паметнија нешто ми желимо себи да признамо. Можете покушати своје дете да научите да се извини за своје грешке, али ако сами нисте прави пример таквог понашања, сав труд ће вам бити узалудан. Дакле, када погрешите заиста је важно да признате своје грешке. Када деца чују ваше „жао ми је“, она схватају да сви греше, али да је грешке важно признати. Такође, она увиђају да их ви волите иако су погрешила и да грешке служе да би из њих нешто научила.

Створите храмонију у свом дому

Пхото: Пиxабаy​

Велика је разлика у погледу дечијег понашања ако она одрастају у дому који је хармоничан у односу на онај у ком влада хаос. Ако се дете у свом дому осећа сигурно и безбедно, оно ће се понашати много боље и имаће много више самопоуздања, него ако живи у окружењу у ком владају стални страх и терор. Хармонија се у дому ствара када чланови породице прихватају једни друге, без обзира на све врлине и мане које свако од њих има. Побрините се да свом детету кажете да га волите због оног што оно јесте, а не због оног што је урадило.

ПРОЧИТАЈЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији (ФОТО) 

Будите оно што јесте

Свет у ком живимо је заиста окрутан. Наводи вас да мислите да морате да будете попут осталих, односно да не следите своја лична уверења. Многе мајке данас покушавају да прате трендове и више буду својој деци другарице него ауторитет. Ако дете не зна ко му је узор и од кога би требало да наследи правила понашања, оно неће знати шта је исправно, а шта не. Уместо да покушавате да се спријатељите са својим дететом, будите му мајка која ће му помоћи да схвати како свет функционише.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas