Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најчешће грешке у родитељству: Зашто долази до феномена који стручњаци зову "ПОКВАРЕНИ СЕМАФОР"? (ВИДЕО)

Дечији психолог Мајда Јанежић Марић за "Новости" је говорила о грешкама које родитељи најчешће праве током одрастања деце

1708155988_Foto-Shutterstock-roditeljstvo-Majda-Janezic.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Мајда Јанежић Марић има дугогодишње искуство у области дечије психологије и овом приликом је одлучила да свим родитељима да корисне савете који им могу помоћи да васпитају своју децу на прави начин и од њих направе добре људе.

Између осталог, Мајда се дотакла и феномена "покварени семафор" који настаје када родитељи нису доследни у својим одлукама шта је детету дозвољено, а шта не.

- Дешава се да родитељи не могу да успоставе уједначене ставове око тога шта су границе. Постоје ситуације када се родитељи међусобно разликују, један је попустљивији, други је строжији или када дете често борави код бака и дека или неког другог ко га чува, па због тога долази до разлике у ставовима. Када дође до ситуације да родитељи захтевају једно, а када се дете нађе у другом окружењу онда важе друга правила и ми то назимо "покварени семафор". Дете тада разуме да црвено није увек црвено, као и да зелено није увек зелено, па стигнемо и до неког тинејџерског узраста када дете каже да његове казне зависе од расположења родитеља, што никако није добро. Наравно да понекад може доћи до одступања, али тада родитељ та одступања мора да брани - рекла је Мајда Јанежић Марић за "Новости".

Веома корисне савете које треба да послуша сваки родитељ, можете погледати у видеу испод:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas