Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Патријарх српски Порфирије упутио јаку поруку ЂАЦИМА пред полазак у школу: " Треба да негујемо другарство и заједништво"

Патријарх указао на најважније вредности у животу

1693321161_spc.jpg
Фото Принтсцреен/ YоуТубе - Информативна служба Српске Православне Цркве
Oglas

Патријарх српски Порифирије упутио је поруку ђацима на почетку школске године. Патријарх је у поруци пожелео да Господ благослови школарце, њихове тате и маме, браћу и сестре, рођаке, учитељице и учитеље, другове са којима се играју, све људе и сву децу.

- Нека Господ благослови и школе у којима учите, у којима стичете различита знања. Међутим, сви треба да знамо, и учитељи, и наставници, и родитељи, али и ви, ђаци, да је важније од знања да стичемо врлину, односно да постанемо добри људи, а добар човек је онај који осећа љубав прво према својој породици и према друговима, али и према свим људима, према свој природи, према целом свету. То значи да је љубав најважнија - поручио је патријарх, преноси Информативна служба Српске Православне Цркве на свом ЈуТјуб каналу.

Упозорио је на то да је у животу најважније бити добар човек и у себи имати љубави за друге.

- Све друго ако има, лепу кућу, најбржи аутомобил, најбољи телефон, пуно новца, најбоље оцене и награде на такмичењу, да најлепше пева или црта на ликовном, да је најјачи и даје највише голова - све је то ништа ако нема љубави за другове, за људе, за децу, за природу - истакао је патријарх, па додао:

- Зато треба да негујемо другарство и заједништво -  рекао је патријарх Порфирије.

Истакао је да су Богу дечје молитве најмилије и да је најбитније да се моле за читав свет, за све људе, да буде слоге, мира и љубави.

- Живели, драга децо! Нека вас Бог благослови - навео је патријарх Порфирије у поруци ђацима на почетку школске године.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas