Oglas
· · Komentari: 0

Patrijarh srpski Porfirije uputio jaku poruku ĐACIMA pred polazak u školu: " Treba da negujemo drugarstvo i zajedništvo"

Patrijarh ukazao na najvažnije vrednosti u životu

1693321161_spc.jpg
Foto Printscreen/ YouTube - Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve
Oglas

Patrijarh srpski Porifirije uputio je poruku đacima na početku školske godine. Patrijarh je u poruci poželeo da Gospod blagoslovi školarce, njihove tate i mame, braću i sestre, rođake, učiteljice i učitelje, drugove sa kojima se igraju, sve ljude i svu decu.

- Neka Gospod blagoslovi i škole u kojima učite, u kojima stičete različita znanja. Međutim, svi treba da znamo, i učitelji, i nastavnici, i roditelji, ali i vi, đaci, da je važnije od znanja da stičemo vrlinu, odnosno da postanemo dobri ljudi, a dobar čovek je onaj koji oseća ljubav prvo prema svojoj porodici i prema drugovima, ali i prema svim ljudima, prema svoj prirodi, prema celom svetu. To znači da je ljubav najvažnija - poručio je patrijarh, prenosi Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve na svom JuTjub kanalu.

Upozorio je na to da je u životu najvažnije biti dobar čovek i u sebi imati ljubavi za druge.

- Sve drugo ako ima, lepu kuću, najbrži automobil, najbolji telefon, puno novca, najbolje ocene i nagrade na takmičenju, da najlepše peva ili crta na likovnom, da je najjači i daje najviše golova - sve je to ništa ako nema ljubavi za drugove, za ljude, za decu, za prirodu - istakao je patrijarh, pa dodao:

- Zato treba da negujemo drugarstvo i zajedništvo -  rekao je patrijarh Porfirije.

Istakao je da su Bogu dečje molitve najmilije i da je najbitnije da se mole za čitav svet, za sve ljude, da bude sloge, mira i ljubavi.

- Živeli, draga deco! Neka vas Bog blagoslovi - naveo je patrijarh Porfirije u poruci đacima na početku školske godine.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas