Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Породични мудраци или далеки рођаци: ​Баке и деке заузимају посебно место у дечјем одрастању

Често се каже да се унуци највише воле

1654496303_grand-parent-6916201_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy
Oglas

Стручњаци сматрају да деца која проводе доста времена с њима, стичу веће самопоуздање, комуникативнија су и лакше подносе поразе у животу. 

Да ли знате какви све могу бити баке и деке?

Класични типови

На њих родитељи могу да рачунају када је потребно да чувају унуке или кад им је неопходна друга врста помоћи. Радо се друже с унуцима, али се не мешају превише у њихово вапитање.

Забавни и "луцкасти"

Фокусирани су на то да забављају унуке, играју се с њима, лудују, смеју и уживају. Сваки пут кад су заједно, видећете их како трче около с децом, певају...

Други "мама и тата"
Пхото:Пиxабаy
 

Има и оних који се понашају као да су им мама и тата. Понекад претерују у бризи, као да родитељи не знају да се старају о сопственој деци. Често желе да одлучују о томе у коју ће школу ићи, каквим активностима ће се бавити, с ким треба да се друже и слично.

Породични мудраци

Они су глава породице, деле савете, контролишу родитеље... Могу бити ненаметљиви и дати сугестије само онда кад процене да је то потребно и корисно, али некад су веома напорни.

Далеки рођаци

То су бабе и деде који ретко проводе време с унуцима, најчешће само за празнике, па их деца могу доживети као странце. Често финансијски помажу родитељима, али се не мешају у њихове одлуке, па због тога остају у сећању као "егзотични" рођаци.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
БОНУС ВИДЕО:
 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas