Oglas
· · Komentari: 0

Porodični mudraci ili daleki rođaci: ​Bake i deke zauzimaju posebno mesto u dečjem odrastanju

Često se kaže da se unuci najviše vole

1654496303_grand-parent-6916201_1280.jpg
Photo:Pixabay
Oglas

Stručnjaci smatraju da deca koja provode dosta vremena s njima, stiču veće samopouzdanje, komunikativnija su i lakše podnose poraze u životu. 

Da li znate kakvi sve mogu biti bake i deke?

Klasični tipovi

Na njih roditelji mogu da računaju kada je potrebno da čuvaju unuke ili kad im je neophodna druga vrsta pomoći. Rado se druže s unucima, ali se ne mešaju previše u njihovo vapitanje.

Zabavni i "luckasti"

Fokusirani su na to da zabavljaju unuke, igraju se s njima, luduju, smeju i uživaju. Svaki put kad su zajedno, videćete ih kako trče okolo s decom, pevaju...

Drugi "mama i tata"
Photo:Pixabay
 

Ima i onih koji se ponašaju kao da su im mama i tata. Ponekad preteruju u brizi, kao da roditelji ne znaju da se staraju o sopstvenoj deci. Često žele da odlučuju o tome u koju će školu ići, kakvim aktivnostima će se baviti, s kim treba da se druže i slično.

Porodični mudraci

Oni su glava porodice, dele savete, kontrolišu roditelje... Mogu biti nenametljivi i dati sugestije samo onda kad procene da je to potrebno i korisno, ali nekad su veoma naporni.

Daleki rođaci

To su babe i dede koji retko provode vreme s unucima, najčešće samo za praznike, pa ih deca mogu doživeti kao strance. Često finansijski pomažu roditeljima, ali se ne mešaju u njihove odluke, pa zbog toga ostaju u sećanju kao "egzotični" rođaci.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
BONUS VIDEO:
 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas