Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДГОЈ

Родитељи, олакшајте себи живот: Ово су МАНИРИ које ваше дете мора научити

Усвајање нових правила.

1605795871_Depositphotos_15339497_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Можда децу не морате научити како се чисте шкампи или да се лактови не држе на столу за време јела, али постоје манири које би већ у раној младости морали да савладају.

Једете ли кући или сте одлучили са породицом да посетите оближњи ресторан, важно је да ваше дете познаје нека правила како би вам боравак за столом био угоднији, а стручњаци сматрају да је то и знак поштовања према родитељима.

Доносимо осам једноставних примера манира које би ваша деца требало да знају.

Прочитајте још: Наука открива: Ово је омиљени ДЕО ДАНА свим родитељима

1. Жваће се затвореним устима

Ово се налази на врху листе, јер нема ништа горе од показивања сажвакане хране пре него што се прогута.

2. Руке се бришу салветом

Деца су често скептична око употребе крпа и салвета, тешко их је уверити да постоји разлика између столњака, њихове одеће и салвете. Што се њих тиче, крајњи циљ је да се реше хране са прстића - а ако је мачка била најближа у том тренутку, њихова мисија је завршена. Можда ће вам бити потребно мало времена, али ће труд уродити плодом, а осим усвојеног начина понашања и ви ћете имати мање посла.

Прочитајте још: 9 ТРИКОВА који ће помоћи беби за лакше ПРИВИКАВАЊЕ НА НОШУ

3. Само је један сто

Детету није ништа интересантније него да гледа шта други раде, али нико не планира да у њега гледа четверогодишње дете док једе супу, а камоли да се врзма око њиховог стола. Окрените дете, ставите га на његову столицу и забавите га.

4. О храни се не говори лоше

Већина деце воли да једе само одређену храну. Па ако је и ваше дете разочарано што у кинеском ресторану не послужују његову омиљену тестенину са сиром, на вама је да их научите да своје мишљење задрже за себе или их поделе тихо. Ово је такође одличан тренутак за разговор о томе како мама кува и како кува тета у ресторану.

Прочитајте још: Знате ли КОЛИКО ПУТА у минути откуца бебино срце?

Фото: Депозит

5. Бештек се мора користити

Шпагете се не једу прстима, али јагњетина се може јести прстима. Правила око тога шта се сме, а шта не сме да се једе прстима понекад збуњују, па је разумљиво да се и деца тешко снађу. Зашто воле више да једу рижу прстима него виљушком, остаје мистерија, али ако им упорно понављате правила они ће их с временом запамтити.

6. Седи се на столици

Нека деца се претворе у нинџа ратнике током вечере - попну се на сто, узму гриз и нестану. Није логично очекивати од малог детета да седи на миру неколико сати, али довести до тога да се крећу пола метра од столице је већ велики успех. Ако будете упорни, седење на столици ће и за њих постати ствар навике.

Прочитајте још: БЕБА ЈЕ НА ПУТУ: Ево шта је потребно да урадите пре њеног доласка

7. Користи унутрашњи глас

Генерално, деца сматрају да је најбољи облик комуникације дерање, па ће тако истим тоном препричати цртић и тражити да му се врати омиљена играчка. Учити их да тихо говоре за столом ће вам добро доћи и у будућности када ћете морати с њима да улазите у нешто озбиљније расправе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas