· · Komentari: 0
roditeljstvo

Nauka otkriva: Ovo je omiljeni DEO DANA svim roditeljima

Naučnici su došli do vrlo interesantnih podataka - koja je to aktivnost sa decom omiljena svim roditeljima!

1605627106_Depositphotos_215552292_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Većina roditelja do osme godine deci čita priče za spavanje. Razlog je jednostavan - to im je najdraže vreme u toku dana. Istraživanje sprovedeno između 2000 majki i očeva je otkrilo da jedan od deset roditelja nastavlja da čita priče deci i do 13. godine, a 11 odsto prestaje kad im deca napune tri ili četiri godine.

Čak 86 posto roditelja kaže da im je najlepši deo dana priprema za spavanje, igranje i maženje dok biraju pidžamu i pričanje (čitanje) priča, a njih 36 odsto tvrdi da im je to najkvalitetniji deo dana.

Pročitajte još: Kako da postignete sve: Super saveti za ZAPOSLENE MAME

Troje od deset roditelja ističe da uživaju u čitanju priča deci, jer tu naviku smatraju dobrom prilikom da budu sa decom i da se zajedno uspavljuju. 

Istraživanje koje je sproveo centar Vonderblej, otkriva da troje od četvoro roditelja ne žele da prestane da priča priče pred spavanje svojoj deci.

Ispostavilo se da je 15 odsto roditelja deci počelo da priča priče i pre nego što su rođena, a petina kaže da su to počeli da rade kada su dobili decu. Čak 93 odsto roditelja se slaže da je deci važno pričati priče pre spavanja, a prosečni roditelj na to utroši 15 minuta svake večeri.

Pročitajte još: Reči koje roditelji TREBA i NE TREBA da upućuju svojoj deci

Pričanje priča većini roditelja je omiljeni deo večernje rutine (45 odsto), a onda sledi maženje sa decom (44 odsto), gledanje televizije (26 odsto), kupanje (23 odsto) i biranje garderobe za sutra ili pidžama (18 odsto).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.