Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта би требало да купите беби од одеће за првих 6 недеља? Девет неопходних ствари

Мало организације и припреме унапред донеће вам више мира и сигурности када ваша беба стигне на свет.

1695821595_shutterstock_1531703300.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Неки од најслађих тренутака у трудничким данима јесу припреме за бебин долазак. Можете отићи са татом у куповину и полако се преипремати за новог члана породице, а оно што се многи родитељи питају јесте шта је беби потребно од одеће у првим недељама.

Како ћете беби мењати пелене неколико пута дневно, добро је да потражите што једноставнију одећу како бисте је лакше скинули. Такође, потражите мекане и удобне материјале, без етикета или шавова који би могли да иритирају нежну кожу малишана.

Што се тиче величине одеће, тешко је прецизно погодитим јер је неким бебама одећа од 0-3 месеца мала, па им маме убрзо облаче гардеробу величине од 3 до 6 месеци. Најбоља идеја је да купите одећу у неколико величина, па ону која је већа касније искористите.

Коју одећу купити за бебу - шта је новорођенчету потребно у првих 6 недеља:

  • Зеке (7 комада) - Зеке су избор многих мама и тата, јер овај комад који пшрекрива ногице представља да је новорођенче ушушкано и да му је топло. Долазе у разним дезенима, али немојте се ослањати само на лепо, већ глчедајте да буду практичне и лагане за пресвлачење.
  • Боди (5-7 комада) - Боди за бебе нису ништа друго до пиџаме, погодне и за спавање и за игру. И пошто бебе много спавају током дана, посебно на почетку, бодији су веома згодан избор.
  • Боди мајице (4-7 комада) - Требаће вам неке мајице и блузе, али морају имати у пределу врата клипсе дугмиће или да буду довољно широке, тако да могу лако да пређу преко бебине главе. Многе мајке више воле боди мајице, са спајалицама (клипсама) између ногу, јер се тако малишан лакше пресвлачи.
  • Панталоне (5-7 комада) - Дводелна одећа (блуза и панталоне без дугмади или рајсфершлуса) корисна је када треба да промените прљаву одећу без "растављања" целог одела. Потражите панталоне са еластичним струком, како би боље пристајале преко пелена и могле да постану шире како ваше дете добија на тежини.
  • Џемпер или јакна (1 комад) - Бебе не воле одећу која им се навлачи преко главе, па им за хладне дане купите џемпер или јакну са дугмадима напред.
  • Пиџаме (4-7 комада) - Без обзира колико су слатке, избегавајте пиџаме са компликованим копчама или које захтевају пуно труда за скидање, иначе ћете имати главобоље када мењате пелене ноћу!
  • Зимска одећа - Ако се ваша беба роди зими, биће вам потребно једноделно одело (скафандер) које ћете носити када изађете напоље. Ова одела су доступна у многим моделима и често имају капуљачу. Друга опција, да се избегне дебела одећа која отежава бебине покрете, јесте да је ставите у ћебе у колицима (такође неку врсту омотача за бебе, али мало дебље и подстављене вуном), посебно дизајнирано да можете са њимд а функционишете у колицима и ауто седиштима.
  • Чарапе и "ципелице" - Биће вам потребно више пари чарапа и неколико пари "ципелица" како би беби ноге биле топле када иде у шетњу.
  • Капице (3 комада) - Бебама је капица неопходна напољу, а многе маме и тате је стављају и код куће када је хладно или после купања. Пре порођаја купите неколико памучних капица у различитим бојама.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas