Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕХИГИЈЕНСКИ

Стручњаци објаснили: Зашто је лоше да љубите децу у уста

Ово су неки од најзначајнијих разлога.

1608489037_Depositphotos_31791893_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Дете које љубите у уста може да изгуби осећај за границе везано за интимне делове тела и може развити мишљење да је нормално да га неко и изван породице љуби у уста.

Стручњаци често истичу да деца треба да се осећају вољено и сигурно у породичном окружењу, али пољубац у уста можда није најбољи начин за изражавање родитељске љубави.

Прочитајте још: Тест за трудноћу, стар чак 3.400 година, ПОУЗДАН је и ОТКРИВА пол бебе

Усне спадају у посебне делове тела где би требало да постоји нека граница, објашњава психолог Шарлот Резник. 

- Када пољубите дете у усне, показујете му да су границе тела померене, те да тако може и неко други без проблема да пољуби дете.

Прочитајте још: Знаци који упозоравају да он има проблема са алкохолом!

То, такође, укључује и чврсто повијање, присилно храњење и агресивно голицање. Дакле, инвазивни родитељи могу да повећају ризик да њихово дете развије "синдром жртве", услед неспособности да каже "не" и управљања властитим телом.

Фото: Депозит

- Лекари, а посебно стоматолози, упозоравају да се у нашим устима налази огроман број микроба који можеда неће заразити одрасле, али се могу пренети на децу и нанети им велику штету. А будући да је дечији имунитет слабији, кроз уста могу да добију и опасне инфекције - објашнајва Шарлот.

Прочитајте још: Како да заштитите бебу од хладноће током зимских шетњи: Важно је да знате!

- Поред задравствених разлога, дете се изван породице може понашати на исти начин као и код куће, љубећи другу децу или одрасле у усне. Деца усвајају навике опонашајући одрасле - завршава Шарлот, препоручујући да децу љубимо само у образ или чело.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas