Oglas
· · Komentari: 0
NEHIGIJENSKI

Stručnjaci objasnili: Zašto je loše da ljubite decu u usta

Ovo su neki od najznačajnijih razloga.

1608489037_Depositphotos_31791893_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Dete koje ljubite u usta može da izgubi osećaj za granice vezano za intimne delove tela i može razviti mišljenje da je normalno da ga neko i izvan porodice ljubi u usta.

Stručnjaci često ističu da deca treba da se osećaju voljeno i sigurno u porodičnom okruženju, ali poljubac u usta možda nije najbolji način za izražavanje roditeljske ljubavi.

Pročitajte još: Test za trudnoću, star čak 3.400 godina, POUZDAN je i OTKRIVA pol bebe

Usne spadaju u posebne delove tela gde bi trebalo da postoji neka granica, objašnjava psiholog Šarlot Reznik. 

- Kada poljubite dete u usne, pokazujete mu da su granice tela pomerene, te da tako može i neko drugi bez problema da poljubi dete.

Pročitajte još: Znaci koji upozoravaju da on ima problema sa alkoholom!

To, takođe, uključuje i čvrsto povijanje, prisilno hranjenje i agresivno golicanje. Dakle, invazivni roditelji mogu da povećaju rizik da njihovo dete razvije "sindrom žrtve", usled nesposobnosti da kaže "ne" i upravljanja vlastitim telom.

Foto: Depozit

- Lekari, a posebno stomatolozi, upozoravaju da se u našim ustima nalazi ogroman broj mikroba koji možeda neće zaraziti odrasle, ali se mogu preneti na decu i naneti im veliku štetu. A budući da je dečiji imunitet slabiji, kroz usta mogu da dobiju i opasne infekcije - objašnajva Šarlot.

Pročitajte još: Kako da zaštitite bebu od hladnoće tokom zimskih šetnji: Važno je da znate!

- Pored zadravstvenih razloga, dete se izvan porodice može ponašati na isti način kao i kod kuće, ljubeći drugu decu ili odrasle u usne. Deca usvajaju navike oponašajući odrasle - završava Šarlot, preporučujući da decu ljubimo samo u obraz ili čelo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas