Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

8 БИЉАКА КОЈЕ РАСТУ У МРАКУ: Идеалне за мрачне собе, канцеларије, ходнике (ФОТО)

Кућне биљке могу донети толико радости у наше животе. Пружају нам кисеоник, лепоту, нешто о чему треба да бринемо и хранимо душу!

1643718104_window-g88be0997e_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Проблем је у томе како можете узгајати биљку у затвореном простору ако имате слабо осветљење или немате сунчеву светлост? На крају крајева, ваш учитељ из 3. разреда вам је рекао да је биљкама потребна сунчева светлост да би расле! Добра вест је да и даље можете узгајати кућну биљку, чак и при слабом осветљењу или без природног светла! Само треба да изаберете праву врсту биљака. 

Биљке које се сналазе и у мраку

Дакле, хајде да почнемо са нашом листом собних биљака којима одговара слабо осветљење за раст, чак и у најмрачнијим канцеларијским просторима!

"Девојачка коса" - Адиантум

Ова папрат има прилично мекане листове (који помало личе на косу... отуда и име!) и изгледа дивно код куће или у канцеларији. Ова тактилна биљка је такође одлична за ублажавање стреса. Такође је веома лако узгајати!

Прочитајте још: Да ли се вашим афричким љубичицама "ОКЛЕМБЕСИЛО" ЛИШЋЕ ? Ево због чега се то дешава

Бромелија

Бромелије су мала тропска чуда које су савршене за узгој у канцеларији са само вештачким светлом. Долазе у разним бојама да улепшају ваш канцеларијски простор или дневни боравак.

"Свекрвин језик" - Сабљица

Кућна биљка са веома ниским прохтевима за одржавање. Издржљива је и може да толерише веома слабо осветљење.

"Паук биљка" - Зелени љиљан

Биљка паук је једна од мојих омиљених биљака за собе са слабим осветљењем. Тако их је лако узгајати, брзо расту и производе слатке мале лијанице! Као и зелени љиљан, и ова биљка је одлична у филтрирању ваздуха.

"Девојачка срећа" - Спатифилум

Спатифилум је биљка са ниским захтевима приликом одржавања! Ако заборавите да их залијете, листови ће почети да падају и подсећају вас. Када им дате мало воде, листови се поново враћају у здрав облик!

Бегонија

Бегоније су мале биљке које долазе у неколико боја и облика. Имају отмено цвеће и лишће које их чини правим централним декоративним деловима. Они су одличан додатак сваком кућном декору.

Замија

Замија је одлична кућна биљка за слабо осветљење, није захтевна за одржавање. Прекрасно зелено, сјајно лишће улепшава сваки простор. По feng shui традицији, за ову биљку важи да привлачи новац.

Маранта

Биљка маранта има јединствен изглед са јарко црвеним венама на сјајним тамнозеленим листовима. Доња страна листова је такође прелепе црвене боје, тако да свакој просторији додају дивну боју.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas