Oglas
· · Komentari: 0

8 BILJAKA KOJE RASTU U MRAKU: Idealne za mračne sobe, kancelarije, hodnike (FOTO)

Kućne biljke mogu doneti toliko radosti u naše živote. Pružaju nam kiseonik, lepotu, nešto o čemu treba da brinemo i hranimo dušu!

1643718104_window-g88be0997e_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Problem je u tome kako možete uzgajati biljku u zatvorenom prostoru ako imate slabo osvetljenje ili nemate sunčevu svetlost? Na kraju krajeva, vaš učitelj iz 3. razreda vam je rekao da je biljkama potrebna sunčeva svetlost da bi rasle! Dobra vest je da i dalje možete uzgajati kućnu biljku, čak i pri slabom osvetljenju ili bez prirodnog svetla! Samo treba da izaberete pravu vrstu biljaka. 

Biljke koje se snalaze i u mraku

Dakle, hajde da počnemo sa našom listom sobnih biljaka kojima odgovara slabo osvetljenje za rast, čak i u najmračnijim kancelarijskim prostorima!

"Devojačka kosa" - Adiantum

Ova paprat ima prilično mekane listove (koji pomalo liče na kosu... otuda i ime!) i izgleda divno kod kuće ili u kancelariji. Ova taktilna biljka je takođe odlična za ublažavanje stresa. Takođe je veoma lako uzgajati!

Pročitajte još: Da li se vašim afričkim ljubičicama "OKLEMBESILO" LIŠĆE ? Evo zbog čega se to dešava

Bromelija

Bromelije su mala tropska čuda koje su savršene za uzgoj u kancelariji sa samo veštačkim svetlom. Dolaze u raznim bojama da ulepšaju vaš kancelarijski prostor ili dnevni boravak.

"Svekrvin jezik" - Sabljica

Kućna biljka sa veoma niskim prohtevima za održavanje. Izdržljiva je i može da toleriše veoma slabo osvetljenje.

"Pauk biljka" - Zeleni ljiljan

Biljka pauk je jedna od mojih omiljenih biljaka za sobe sa slabim osvetljenjem. Tako ih je lako uzgajati, brzo rastu i proizvode slatke male lijanice! Kao i zeleni ljiljan, i ova biljka je odlična u filtriranju vazduha.

"Devojačka sreća" - Spatifilum

Spatifilum je biljka sa niskim zahtevima prilikom održavanja! Ako zaboravite da ih zalijete, listovi će početi da padaju i podsećaju vas. Kada im date malo vode, listovi se ponovo vraćaju u zdrav oblik!

Begonija

Begonije su male biljke koje dolaze u nekoliko boja i oblika. Imaju otmeno cveće i lišće koje ih čini pravim centralnim dekorativnim delovima. Oni su odličan dodatak svakom kućnom dekoru.

Zamija

Zamija je odlična kućna biljka za slabo osvetljenje, nije zahtevna za održavanje. Prekrasno zeleno, sjajno lišće ulepšava svaki prostor. Po feng shui tradiciji, za ovu biljku važi da privlači novac.

Maranta

Biljka maranta ima jedinstven izgled sa jarko crvenim venama na sjajnim tamnozelenim listovima. Donja strana listova je takođe prelepe crvene boje, tako da svakoj prostoriji dodaju divnu boju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas