Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ако сте почетник у баштованству, са овим цветом нећете погрешити: Гајите БЕЛИ ЉИЉАН - најпопуларнију собну биљку

Ако сте љубитељ цвећа, ова биљка вам неће задавати муке.

1619083790_Depositphotos_35496379_s-2019--1-.jpg
Фото: Депоситпхото
Oglas

Бели љиљан је с разлогом једна од најпопуларнијих собних биљака: поред егзотичног цветања и луксузног лишћа, такође је један од собиних биљака које су најлакше за узгој. Најбоље успева у условима који опонашају његово родно тропско станиште, али је изузетно прилагодљив просечном затвореном окружењу. Биљке се разликују у величини, од мањих патуљака до већих примерака до 6 стопа, што овај љиљан чини свестраним избором. Најбоље од свега је што ће чак и почетник у баштованству уживати у успеху са овом биљком.

Прочитајте још: Како да негујете СОБНО ЦВЕЋЕ у ПРОЛЕЋЕ: Испоштујте ова 4 корака и биљке ће вам бити здравије и лепше него икада

Ботаничко име: Спатхипхиллум спп.

Отпорност: Зоне 11 до 12.

Мирни љиљан се може гајити на отвореном у топлијим регионима

Светлост: Ниско до средње индиректно светло; избегавајте излагање директној сунчевој светлости која може изгорети лишће. Премало светлости резултираће са мање цветова.

Брзина раста: Умерено у оптималним условима гајења; стопа раста се зими успорава.

Прочитајте још: Уколико сте АЛЕРГИЧНИ набавите неке од ОВИХ биљака! Помоћи ће вам да више не КИЈАТЕ и нормално дишете! (ФОТО)

Лишће: Сјајно зелено лишће је копљастог облика са таласастом текстуром, јавља се у нијансама тамнозелене, плаво-зелене и шарене боје, као и пругастих и шарених узорака. Листови мировног љиљана дужине до 20 центиметара производе се у изобиљу, излазећи из базе биљке, стварајући густ, здрав изглед.

Цвеће: Цвет се састоји од модификових лињ5 који делује као капуљача за заштиту, који је клас који се састоји од ситних цветова. Они расту на танким стабљима изнад лишћа. Лопатица почиње беле или кремасте боје, с годинама бледи у зелену, а може трајати и неколико месеци. Неколико се дешава истовремено, најтеже у пролеће и спорадично током целе године. Цвецће може бити благо мирисно.

Прочитајте још: Азалеја - предивно цвеће које расте у очаравајућим бојама (ФОТО)

Где расту: Место близу прозора који прима светло, али индиректно светло и избегавајте хладне промаје. Бели љиљани, као и многе друге собне биљке, могу имати користи од изложености на отвореном лети.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas