Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УЛИЧНА РАЗГЛЕДНИЦА

Да ли сте видели дрвореде окречене у бело којих има широм ВОЈВОДИНЕ? Разлог фарбања ће вас ШОКИРАТИ

Ова слика може се видети и у градовима и у селима

1657830820_drvored.png
Фото: ИнстаграмСцреенСхот/слађа_станисиц
Oglas

Ако волите боравак у природи, обилазите Војводину или села по Србији или једноставно крстарите фотографијама на интернету, сигурно сте приметили да саднице дрвећа имају неки занимљив изгледа, односно да су поједина офарбана у бело.

Прочитајте још: Животиње НИСУ ЗАБАВА: Зашто никада не би требало да пливате са ДЕЛФИНИМА или да посећујете тематске паркове и акваријуме

Зашто су дрвећа офарбана у бело?

Могуће је да сте раније виђали дрвеће обојено различитим бојама, а обично сва значе врло специфичну ствар. Наранџаста тачка обично значи да ће дрво бити посечено. Понекад су дрвећа обојена љубичастом бојом како би се означила територија и упозорили преступници. 

Прочитајте још: Зашто су БУНДЕВЕ добре за ПСЕ: Здравствене предности због којих обавезно треба укључити бундеву у исхрану љубимца

Доња дебла дрвећа често могу бити офарбана у бело како би се спречило оно што је познато као опекотине од сунца. Овај процес се дешава зими када постоје екстремне флуктуације у температурама које узрокују цепање коре. Прелазак од хладних зимских ноћи до блиставих сунчаних дана може донети много штете стаблима дрвећа. Светла боја боје спречава прегревање дрвета и тиме спречава будуће цепање и пукотине. Обично ћете ову врсту боје наћи на танким, стамбеним стаблима или на дрвећу у воћњацима.

Како офарбати дрво у бело?

Најважнија ствар коју треба запамтити је да боја која се користи треба да буде латекс боја на бази воде. Такође ћете желети да се уверите да је боја правилно разређена: један килограм боје на један литар воде. Такође можете користити једнаке делове воде, латекс боје и мешавине за спојеве како бисте спречили да досадни инсекти оштете дрво.

Прочитајте још: Предности одрастања уз пса: Уче о одговорности и емоционалној интелигенцији

Када дође време за фарбање дрвета, пожелећете да користите четкицу. Можете попрскати боју; међутим, можда се неће тако добро залепити за кору и обавити посао који тражите. Ако се уради правилно, овај процес треба да се изводи само једном годишње.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas