Oglas
· · Komentari: 0

Dekoracija mnogih terasa tokom proleća i leta: Kako se neguju PETUNIJE koje cvetaju do jeseni?

Petunije su jedne od najpopularnijih baštenskih biljaka.

1652780187_petunia-2396610_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Petunije možete da nađete u skoro svim bojama osim prave plave. Imaju široke cvetove u obliku trube i razgranato lišće.

Petunije su biljke koje brzo rastu, tako da će vam ulepšavati dvorišta i terase od kasnog proleća i preko celog leta.

Nega petunija

Primarna sezona cvetanja za petunije je leto, mada mogu da počnu i u proleće. Ekstremne letnje vrućine mogu da izazovu privremeni prestanak cvetanja, ali ne očajavajte, već ih premestite u delove terase koji su zaštićeni od sunca.

Pročitajte još: Cvet zvani MILION ZVONČIĆA: Trpi jako sunce, lako je za održavanje i obožava OVU jeftinu prihranu

Svetlost

Većina sorti petunije voli puno sunca, što znači najmanje šest sati direktne sunčeve svetlosti u većini dana. Ali u vrelini leta, delimična senka će pomoći da se oni osveže i bolje cvetaju.

Zemljište

Petunije preferiraju lagano, plodno tlo koje pruža dobru drenažu. Mogu da tolerišu različite tipove tla sve dok je zemljište dobro drenirano. Pored toga,  vole blago kiselu pH vrednost zemljišta.

Pročitajte još: Zalivajte biljke MLEKOM UMESTO VODOM i ostaćete U ČUDU kad vidite rezultate! Podstiče rast i sjaj lišća, a evo kako se koristi

Zalivanje petunija

Petunije ne vole da budu dugo suve, ali takođe ne vole da ni da budu u vlažnom tlu, koje može da  dovede do truljenja korenja. Svakodnevno zalivanje tokom letnjih dana može da bude dobar orjentir, piše The Spruce.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas