Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАШТА

Код нас расте као коров, а лечи 100 болести: Пијте чај од КАДИФЕ за ове тегобе! (РЕЦЕПТ)

Вероватно је скоро сви имају у свом дворишту, али мало ко зна да је кадифа лековита

1616492307_kadifa.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/ СНОВИ, КУЋА, ДОМ
Oglas

У народној медици, кадифа се користи као диуретик, дијафоретик и антхелминтик.

Чај од кадифе лечи дијареју и желудачне колике.

Овај чај повећава отпорност организма на прехладу, болести грипа, разне микробе, спашава човека од вируса и бактерија и јачају имунитет. Међутим, треба бити нарочито опрезан с количином употребе овог чаја, јер цветови, а нарочито лишће кадифе су богати есенцијалним уљима, и нису погодини за све.

За почетак покушајте са овом инфузијом: ставите један цвет у шољу, прелијте врелом водом. Након 15 минута процедите и попијте чај. Одмах ћете осећати да ли вам овај третман прија или не.

Кад пијете чај од кадифе, бирајте црвено – браон цветове који су богати каротеном и пигментима

Третман кадифом – превенција и лечење гинеколошких болести

За превенцију је потребно узимати један цвет кадифе, прелијте га 1 шољом кључале воде и попијте по 0,25 дцл 4 пута дневно.

Лечење гинеколошких проблема: 3 цвета са стабљиком, прелијте са 400 мл вруће воде, кувајте 5 минута, охладите на собној температури и процедите. Узимајте 3 пута дневно пре оброка.

Зависно од степена болести, узимајте према шеми: 21 дан, 7 дана одмора, курс лечења траје 2 до 3 месеца.

Третман кадифом – код цурења носа и синуситиса

Инхалација: напунити велику шерпу са пола литре кључаке воде, у њу ставити 5 цветова кадифе, али измрвљене. Прекрити се пешкиром и инхалирати. Током пет минута удишите ваздух из носа, издахните на нос. Затим удахните на нос, а издишите на уста.

Третман кадифом – опекотине и ране

Уље од овог цвета лечи опекотине и ране. Да бисте припремили уље потребно вам је биљно уље и цветови кадифе у омјеру 1:1. Све ставите у стаклену теглу и поклопите.  Оставите преко ноћи да одстоји, а ујутру теглу ставите у врелу воду на 30 минута на температури од 60 до 70 степени.

Ово уље можете користити и код упале дисајних путева, посебно бронхитиса, јер олакшава кретање слузи, неутрализује стагнацију и помаће код кашља.

Купке које у себи садрже цветове кадифе, умирују нервни систем, помажу у стресним ситуацијма, ублажавају анксиозност, враћање емоционалној равнотежи.

Препоручује се код неурозе, депресије, несигурност и збуњеност.

Третман кадифом – спречавање панкреасних болова

Исецкати један цвет кадифе, прелити са 200 мл вреле воде, оставити мало а затим процедити и пити по четвртину шоље 4 пута дневно. Овај чај лечи панкреас и дијабетес.

Третман кадифом – дијабетес

50 комада цветова кадифе потопити у пола литре ракије, оставити недељу дана, а зати процедити. Узимати по 1 кашику ове тинктуре 3 пута дневно, пре јела.

Свеж сок од кадифе лечи убоде до пчела и оса. Такође помаже при иритацији коже.

За побољшање метаболизма и чишћење јетре: 5 цветова кадифе прелијте са 1 литар кључале воде, кувајте 3 минута на лаганој ватри, а затим процедите. Узмите око 250 мл пре оброка ујутру и увече. Овај лек се користи месец дана, а након тога се одмара недељу дана.

Лосион за подмлађивање коже: 2 кашике сецканог цвета од кадифе прелити са 1 шољом кључале воде, оставити преко ноћи. Процедите, па у добијени чај сипајте 1 кашику ракије и 1 кашику лимуновог сока. Овај лосион држите у фрижидеру, а лице са њим обришите 2 до 3 пута дневно.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas