Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХИДРОКУЛТУРА

Направите СЕМИРАМИДИН ВРТ: У флаши, СИЈАЛИЦИ или тегли!

Биљке се све чешће гаје у стакленим вазама, теглама или судовима, изгледају веома ефектно и декоративно, а уклапају се у сваку врсту ентеријера.

1601028169_Depositphotos_329316498_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Собне биљке све чешће се узгајају само у води, уместо искључиво у саксијама са земљом, о чему сведоче бројни видео-снимци и фотографије на интернету.

Можете да их поставите свуда, од дечје собе, преко кухиње, до радног простора.

Добра за алергичне
Ова метода гајења је и здравија за људе. Посебно одговара онима који су алергични на буђ или прашину (који могу да се нађу у земљи, али не и у води, као и паразити).

Прочитајте још: Лака, једноставна, БУЈНА: Ово ЦВЕЋЕ се сади у ЈЕСЕН

Мада делује необично, овим биљкама није потребна земља већ само вода, богата хранљивим материјама, да би веома лепо напредовале. Много је предности у односу на “саксијске” - нема бојазни око тога да ли сте их премало или превише залили, када треба да обновите земљу, обогатите је ђубривом или слично, а заузимају и мање простора. 

Семирамидини вртови су били хидрокултура.

Хидрокултура није новина, само се одскора код нас примењује и у становима. Постоје записи који указују на то да су и чувени Семирамидини, вавилонски висећи вртови, узгајани на овај начин.

Бршљен Фото:Депозит

Наравно, није довољно само да своју омиљену биљку ставите у вазу или стаклени суд жељеног облика, наспете јој воду и одете. Морате, ипак, да се мало позабавите њоме. Резултати ће се показати врло брзо и биљка ће тако ефектно изгледати, да ћете пожелети да комплетно собно цвеће “преселите” у воду.

Не успевају све врсте!

Међутим, то ипак није могуће, јер не успевају све врсте подједнако добро да се одрже на овај начин.

Прочитајте још: Цвеће се ПОЛОМИЛО? Одлично! Направите ВОДЕНУ башту (ФОТО)

“Водени” живот највише прија дифенбахији, украсном бамбусу, калатеи, монстери, воденим палмама, орхидејама, филадендронима (посебно оном са срцоликим листовима, филадендрон сканесу), златној пузавици, зеленом љиљану, бршљану, бегонији, тамјаники, шареној коприви...

Близу прозора
Најбоље успевају нана, оригано, босиљак, рузмарин, а уз њих декоративно изгледа и украсна батата, а највише им погодује када се налазе у близини прозора, али да нису изложене директном сунчевом светлу.

Такође, многе зачинске биљке могу да се гаје у води.

Како да одгајите биљку само у води?

Уколико је пресађујете из саксије, лагано отресите са корена остатке земље и додатно исперите под тањим млазом воде, ако је потребно, па је ставите у стаклену посуду и сипајте воду да покрије око једне трећине биљке.

Појединим биљкама треба посути глинене куглице

Појединим врстама потребно је да се на дно посуде ставе куглице од глине или перлит, да не би испливавале и превртале се - ово им служи као чврста основа.

Прочитајте још: Не иде вам на послу? Окружите се биљкама које ДОНОСЕ НОВАЦ

У зависности од врсте биљке, вода се мења месечно или чешће, а досипа по потреби, када испари. Течно ђубриво такође можете додавати, по жељи, а посуду у којој су оперите једном месечно да бисте уклонили соли, минерале и алге, који се могу наталожити у води.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas