· · Коментари: 0
ВРТ

Проведите ВИКЕНД са ДЕЦОМ: ХОТЕЛ за БУБЕ ће одушевити клинце!

Еколошка свест мора да се развија од малих ногу. Научите децу да заволе природу уз помоћ хотела за инсекте.

1603282426_hotelZaInsekte.jpg
Фото: Пиксабеј

Да нема бубица које опрашују цвеће - не би било ни биљака!

Прочитајте још: НИКО јој НИШТА НЕ МОЖЕ, јача је од ЗИМЕ! Засадите је и ЗАБОРАВИТЕ!

Хотел за инсекте би требао да угости инсекте који хибернирају током зиме. Бескраљежњаци више воле тамна и влажна окружења, док пчеле и лептири воле сунчано време. Дакле, треба да има неколико врста "соба" које ће одговарати свима.

Локација хотела мора бити заштићена.

Прво одаберите место које је мирно, добија сунчане зраке и заштићено је од ветра. Обично је најбољи кутак жбун или неки угао врта.

Најважније су рупе и простор ушушкан сламом Фото: Пексел

Прочитајте још: ПЕТ биљака које НЕ можете УБИТИ

Хотел може да се купи, али и направи. Одличан избор је стара кућица за птице, јер је заштићена од кише и влаге. Могу да послуже палета или бетонска цигла са рупом у средини. Најважније је да се "хотел" опреми рупама које ће моћи да се напуне материјалом.

Старо лишће, папирићи - све је корисн.
  • Намотани комадићи папира и лишћа привлачиће пчеле, а то ће их спречити и да граде кошнице на непожељном простору.
  • Сакупите суве материјале као што су слама, сено и лишће, јер ће се у њих увлачити  бескраљежници (црви, цврчци...)
  • Ако  имате лептире и пчеле, размишљајте да на пролеће посадите медоносне биљке.

Прочитајте још: Не иде вам на послу? Окружите се биљкама које ДОНОСЕ НОВАЦ

Дакле, шупље дрво у врту напуните сламом или сувим лишћем, јер ће и то бити привлачно место.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.