Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
биљке

Тренд пролећа и лета када су биљке у питању: Како се гаји АМАРИЛИС? (ФОТО)

Амарилис је због своје лепоте део многих станова и дворишта.

1621699496_Depositphotos_43399973_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Цвет амарилис обично се узгаја у стану, а могуће га је гајити и у врту. Припада групи тропских биљака из Централне и Јужне Америке. Ове биљке имају тракасто лишће и огромно цвеће у облику трубаних љиљана. Цветови су обично тамноцрвене, ружичасте, беле или мешавине ових боја.

Технике гајења амарилиса варирају, у зависности од тога да ли га узгајате у затвореном или на отвореном и када желите да цвета. Луковице треба садити 10 до 12 недеља пре него што желите да цветају, пише Тхе Спруце.

Прочитајте још: Због чега ОРХИДЕЈА неће да цвета? Поправите грешке и уживајте у њеној лепоти

Саксију окрећите на сваких неколико дана, тако да цветна стабљика буде равномерно изложена светлости.

Фото: Депосит

Светлост

Највише воли јутарње сунце, а уколико га чувате у башти било би најбоље да је у благој сенци.

Тло

На отвореном гајите луковице амарилиса у добро дренираном, плодном земљишту. Када узгајате луковице у саксији, користите квалитетну, добро дренирану мешавину песковитих иловача.

Прочитајте још: Сирће ЧИНИ ЧУДА за вашу башту! Топ 8 трикова због којих ће вам биљке бити захвалне (ВИДЕО)

Вода

Током периода раста или цветања заливајте амарилис кад год се горња 2 цм земље осуше. Амарилису је потребан период сувог одмора непосредно након цветања како би се "ресетовао"  за будуц́е цветање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas