Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три собне БИЉКЕ идеалне за СПАВАЋУ СОБУ: Нису само украс

Собне биљке нису само диван украс и зелена декорација у вашем дому, већ могу имати и разна благотворна дејства по здравље и енергију дома

1680182715_shutterstock_1166028865.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Познато је да делимично смањују прашину у простору, чисте ваздух, а научници истичу да могу и да побољшају сан. Према цвећарској компанији "Флyинг Флоwерс" одређене биљке у спаваћој соби могу помоћид а се ослободите несанице и побољшате квалитет сна.

Посебно се издвајају следеће 3 биљке:

Лаванда

Прва биљка коју треба ставити у спаваћу собу за добар сан је лаванда. Лаванда је позната по својим умирујућим својствима и често се користи у бањама и спа третманима. Можете ставити сушену лаванду поред кревета, или ставити саксију са живом биљком. Овај цвет се додаје многим лековима за ублажавање стреса и несанице, а лаванда је такође одлична собна биљка и испуњава собу својим јединственим, опуштајућим мирисом.

Спатифилум

Следећи цвет који треба узети у обзир за побољшање сна је спатифилум или "женска срећа", популарна собна биљка. Спатифилум је одлична биљка која помаже у побољшању сна. Филтрира ваздух у затвореном простору и повећава влажност, што вам помаже да лакше дишете. Цветови спатифилума такође апсорбују буђи које се преносе ваздухом и које могу бити алергени. Ако је држите у спаваћој соби, могуће је да ћете се будити одморнији.

Сансеверија

Ова биљка се назива још и свекрвин језик. Ово је цвет из породице сспарагус, а истиче се густим и издуженим листовима. Сансеверија је позната по својој способности да апсорбује токсине и претвара угљен-диоксид у кисеоник, чак и ноћу (већина биљака то ради само током дана). Све ово доприноси брзом успављивању и квалитетном, чврстом сну. Повећан ниво кисеоника је добар и за ментално здравље, јер повећава енергију и побољшава расположење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas