Oglas
· · Komentari: 0

Tri sobne BILJKE idealne za SPAVAĆU SOBU: Nisu samo ukras

Sobne biljke nisu samo divan ukras i zelena dekoracija u vašem domu, već mogu imati i razna blagotvorna dejstva po zdravlje i energiju doma

1680182715_shutterstock_1166028865.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Poznato je da delimično smanjuju prašinu u prostoru, čiste vazduh, a naučnici ističu da mogu i da poboljšaju san. Prema cvećarskoj kompaniji "Flying Flowers" određene biljke u spavaćoj sobi mogu pomoćid a se oslobodite nesanice i poboljšate kvalitet sna.

Posebno se izdvajaju sledeće 3 biljke:

Lavanda

Prva biljka koju treba staviti u spavaću sobu za dobar san je lavanda. Lavanda je poznata po svojim umirujućim svojstvima i često se koristi u banjama i spa tretmanima. Možete staviti sušenu lavandu pored kreveta, ili staviti saksiju sa živom biljkom. Ovaj cvet se dodaje mnogim lekovima za ublažavanje stresa i nesanice, a lavanda je takođe odlična sobna biljka i ispunjava sobu svojim jedinstvenim, opuštajućim mirisom.

Spatifilum

Sledeći cvet koji treba uzeti u obzir za poboljšanje sna je spatifilum ili "ženska sreća", popularna sobna biljka. Spatifilum je odlična biljka koja pomaže u poboljšanju sna. Filtrira vazduh u zatvorenom prostoru i povećava vlažnost, što vam pomaže da lakše dišete. Cvetovi spatifiluma takođe apsorbuju buđi koje se prenose vazduhom i koje mogu biti alergeni. Ako je držite u spavaćoj sobi, moguće je da ćete se buditi odmorniji.

Sanseverija

Ova biljka se naziva još i svekrvin jezik. Ovo je cvet iz porodice ssparagus, a ističe se gustim i izduženim listovima. Sanseverija je poznata po svojoj sposobnosti da apsorbuje toksine i pretvara ugljen-dioksid u kiseonik, čak i noću (većina biljaka to radi samo tokom dana). Sve ovo doprinosi brzom uspavljivanju i kvalitetnom, čvrstom snu. Povećan nivo kiseonika je dobar i za mentalno zdravlje, jer povećava energiju i poboljšava raspoloženje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas