Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТИЛ

Пет ствари које нисте знали о Коко Шанел (ФОТО)

Габријела Коко Шанел једно је рекла: "Мода је пролазна, али је стил вечан"

1605104087_koko.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /РебецаРазорзx
Oglas

Следеће недеље навршава се 133. године од рођења славне дизајнерке. У част њеног рођендана, откривено је пет ствари које до сада нисте знали о жени посебног стила.

Прочитајте још: Овај мали, али скупи модни детаљ Кејт је наследила од краљице, а скренуо је пажњу јавности (ФОТО)

Почела је са започела је каријеру као модсткиња, стварајући једноставне шешире. Креације никада није цртала, већ их је на лицу места стварала на својим моделима, а све дизајне је чувала у глави.

 Жене које сам видела на једној трци носиле су огромне шешире на главама са конструкцијама перја и импровизованог воћа. Згрозило ме, јер шешири нису лепо стајали на глави 

1910. године, отворила је прву своју радњу у улици 21 Руе Цамбон у Паризу под називом "Цханел Модес" и почела је да продаје шешире, по којима је убрзо постала позната, а и сама их готово никада није скидала с главе.


ШАНЕЛ БР.5

Био је и још увек је један од најпродаванијих парфема, сваких 30 секунди прода се по један парфем. Добио је име по самој дизајнерки и по њеном најдражем броју 5. Коко Шанел је прва дизајнерка икад по којој је назван парфем. Симболика броја 5 се препознаје и у чињеници да је Коко кад је бирала мирисе за парфем изабрала онај који је био пети по реду. Број пет био јој је најдражи број, својеврсно празноверје. Култни парфем Цханел 5 представљен је јавности 5. маја 1921. године, као пети узорак у низу.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Н°5. Бе а парт оф wхат'с то цоме. Дисцовер тхе неw филм. Линк ин био. #Н5 #ЦХАНЕЛФрагранце

А пост схаред бy ЦХАНЕЛ (@цханелоффициал) он

ПРАВИ И ЛАЖНИ БИСЕРИ

Мађу познатима изрекама Коко Шанел је и она: - Жена треба конопце, конопце од бисера. Ипак, сама је дизајнерка често је носила комбинацију лажних и правих бисера. Заправо време модног накита почело је управо са Шанел када су средином 1920-тих избацили прву колекцију накита сачињену од ланаца, перлица и стакла, а Харпер’с Базаар је означио као једну од најреволуционарније дизајнираних икада. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Тхе марриаге оф блацк анд wхите имбуес тхе ТWЕЕД ГРАПХИQУЕ нецклаце wитх итс фулл поwер. Ресемблинг тхе иррегулар аппеаранце оф тwеед, онyx анд диамондс интертwине ин ан ултра-флеxибле месх анд оверлап он а пендант сет wитх а 5.03-царат роунд диамонд. А стрикинг цонтраст бетwеен стоне анд тхе мост прециоус оф алл гемстонес. Дисцовер море - Линк ин био #ЦХАНЕЛХигхЈеwелрy #ЦХАНЕЛТwеед

А пост схаред бy ЦХАНЕЛ (@цханелоффициал) он

 

Модни накит није створен за то да жени да ауру богатства, већ да се жена осећа лепом

ПРВА ТОРРБА

Кад је Коко дизајнирала своју прву торбу, 1929. године, изазвала је мањи скандал јер је имала ремен како би се могла ставити на раме што се у то време сматрало неприхватљивим. Рекла је како је ремен додала јер писмо торбица лако може да се заборави. Шанел је касније редизајнирала своју легендарну прошивену торбу с ланцем и јавности је представила у фебруару 1955. године, а назвала  је Шанел 2.55.

НИЈЕ ЈОЈ СМЕТАЛО ШТО ЈЕ КОПИРАЈУ

Када је Коко Шанел схватила да је други копирају, не само да јој је то било уреду, већ им је дала и подршку. Креаторка је наишла на копије које су израђене од пуно јефтиније тканине и продаване су по доста нижим ценама,у С. Клеину, некадашњој робној кући у Њујорку. Уместо да побјесни, одлучила је профитира на предностима које су јој дали као бесплатну рекламе и промоцију. Након што се вратила кући у Лондон организовала је приватну модну презентацију и на позивницама назначила да гости не само да могу повести своје кројаче и кројачице већ могу да записују белешке и да цртају скице.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЕXТЕРИОР: СТРЕЕТ. А неw таке он даyтиме гламоур — Рианне Ван Ромпаеy wеаринг тхе ЦХАНЕЛ Спринг-Суммер 2021 Реадy-то-Wеар цоллецтион. Парт оф а сериес оф 12 сценес пхотограпхед бy Инез & Виноодх. #ЦХАНЕЛСпрингСуммер #ЦХАНЕЛ #ПФW @Ле19М #Ле19М @МаисонДесруес #Десруес @Гооссенс_Парис #Гооссенс @ИнезандВиноодх #ИнезандВиноодх @РианнеВанРомпаеy

А пост схаред бy ЦХАНЕЛ (@цханелоффициал) он

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas