Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МАЈКА ЗВАНА ХРАБРОСТ

"ИМАШ РАК, НЕИЗЛЕЧИВ": Настасји су пред порођај открили ОПАКУ БОЛЕСТ, нису јој давали шансе, а онда је почела борба

Настасја Кнежевић, удато Недимовић, је бивша ватерполисткиња и судија из Бечеја. Срчаност, таленат и неустрашивост донеле су Настасији част да поред клупских боја, обуче и дрес репрезентације, са којом је учествовала на шест Европских првенстава, Универзијади, много међународних турнира, а ватерполо ју је одвео чак и до Порторика, након чега је одлучила да се повуче и да постане судија.

1640002026_pjimage--84-.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм/cancer.influencer
Oglas

Да је живот поделио другачије карте, са њом би смо сада причали о борбама у базену а не о борби с опаким противником - раком.

Шта је Мултипли мијелом?

Наиме, у тренутку док је лежала у болници током друге трудноће, 2016. године, Настасји је након анализа дијагностификован рак плазмоцита коштане сржи. Тада се налазила у четвртом месецу трудноће. У том тренутку, кренула је најважнија битка у њеном животу - против мултипли мијелома.

"Мултипли мијелом је рак плазмоцита коштане сржи, белих крвних зрнаца који производе антитела. Када се накупе малигни плазмоцити, то доводи до оштећења костију, бубрега, анемије.... Обзиром да је дијагноза веома индивидуална, постоје неколико врста лекова, хемотерапије и зрачења, и на крају трансплантација коштане сржи.", каже Настасја на почетку разговора за Блиц.

Прочитајте још: "ЊЕНО ЛИЦЕ ИЗГЛЕДА ТРАГИЧНО": Чувена Шарлот на Инстаграму показала како изгледа жена од 56 година (ФОТО)

"Професионално сам тренирала ватерполо 10 година, завршила менаџмент за спорт и туризам, након тога полажем за ватерполо судију и стижем до И Б мушке лиге. Удала сам се за моју највећу подршку, супруга Немању и убрзо 2015. родила сам ћерку Ниу. Убрзо потом сам поново затруднела. И онда су кренули симптоми, тамо негде око 4. месеца. Блага анемија која је брзом брзином напредовала, ишијас у обе ноге, спазми широм целих леђа."

Како каже, пре него никакве симптоме раније није имала, нити су се они појављивали на редовним прегледима. Чак и када је почела да осећа болове у леђима, као и појаву анемије, то је било преписано трудноћи.

"Пред порођај су се болови претворили у агонију. Након што ми је урађена пункција коштане сржи из грудне кости и потврђена дијагноза, царски рез је хитно заказан за следеће јутро. Прогнозе су биле најгоре, очекивано је да не преживимо ни ја ни мој син Вук. Неколико компликација је било предсказано. Но, преживели смо. При вађењу бебе, дошло је до прелома грудне кости и неколико ребара што је додатно отежало мој опоравак и вертикализацију, обзиром да сам претходно већ била непокретна. Дијагнозу су ми рекли супруг и брат након порођаја, по савету лекара није ми речено пре порођаја. Осећања била снажна и веома помешана с обзиром да сина Вука након порођаја, као ни пар месеци након, нисам видела, осим преко слика и видео позива. "

"Нисам им замерила што ми нису рекли"

Породици и лекарима није замерила то што је последња сазнала од чега болује, а то јој је било саопштено директно и без околишања.

"Нисам им замерила, верујем да је тако требало бити. У себи сам осећала да нешто свакако није у реду, али нисам се надала баш толико лошој дијагнози, јер су претходно сумњали само на стечену хемолитичку анемију. Породица ми је рекла дан након порођаја, нису много чекали нити околишали јер су знали да волим да ми се све каже директно и онако како заиста јесте. Сматрам да свака особа МОРА да зна са чим се бори и да се никако не треба умањивати опасност болести. "

Борба с раком почела после порођаја

У болници је боравила од почетка децембра 2016. до краја августа 2017. године. Лечење и борба против рака, кренули су недуго после порођаја. Како истиче, највећу снагу за борбу, пронашла је у породици и деци, Нији и Вуку.

Три године ремисије

Пре неколико дана, прославила је три године од како се рак налази у фази ремисије. Поглед на живот јој је остао исти, али је свест подигла на виши ниво, а променила је и животне циљеве, као и начин исхране.

"Не могу рећи да ми се поглед на живот нешто много променио јер сам увек ценила живот и мале ствари. Чињеница јесте да се не нервирам ни око чега више, јер сам схватила да тиме не могу променити ниједну једину ствар, већ само себи отежати, као и мојој околини. Свест се јесте подигла на један виши ниво, што желим свима. Такође, и животни приоритети су промењени. Сваки дан, какав год да је, вредан је живљења! Савети везани за исхрану: потребно је избацити шећер, осиромашено бело брашно, рафинисана уља, прерађену, конзервирану и индустријску храну, као и велике количине меса и млечних производа. Увести пуно сировог поврћа и воћа, семенке, орашасте плодове, чајеве, свеже цеђене сокове од воћа и поврћа, воде, житарица целог зрна, рибе, тј. храну у изворном облику, непрскану и домаћу. ", наглашава Настасја.

Кључна тајна - баланс

Данас, сем што се труди да проведе што више времена уз драге људе, тренира, здраво се храни и тежи ка балансу, за кога истиче да је кључна ствар свега.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas