Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

Ипак постоји помоћ за ОЖИЉКЕ: Бирајте креме са овим састојцима

Ожиљци. Неки од нас су у стању да их прихвате као сведочанство о свом животу, други би желели да они нестану.

1614106674_Depositphotos_183138310_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Какав год да је ваш став о ожиљцима, није згорег знати који састојке морају садржати добре креме против ожиљака.

Нека ожиљак добро зарасте

Ово је први услов за лечење ожиљака. Пустите да прође неко време и да се формирање ожиљка у потпуности заврши. Колико је то тачно времена? Тешко је рећи. Ако сте имали операцију на трбуху требаће вам више времена него да лечите ожиљак од пубертетске акне, то је сигурно.

Прочитајте још: Лепа Брена открила како је смршала 17 килограма: За доручак је јела само ову намирницу

Морате саћекати не само да се уклоне конци и да се појави црвени траг, већ и да се кожа појави преко будућег ожиљка. Тек тада можете почети да разматрате могућности лечења ожиљка.

Искористите ретиноиде
И ретиноиди могу бити од користи када је смањење ожиљака у питању. Креме са ретиноидима укључују се у негу неких месец дана након стварања ожиљка и користе се свакодневно. Они помажу да црвенило нестане и да се смањи разлика у боји коже и боји ожиљка.Без обзира који пут одабрали за негу ожиљака, знајте да „ништа не може у потпуности да се реши ожиљка“. Резултат који можете очекивати јесте танка, елегантна бела линија.

Склоните се са сунца

Друга важна заповест, ако желите да се решите ваших ожиљака, јесте: склоните се са сунца. Првих годину дана након што сте стекли траг на телу, склоните се са УВ зрака или користите крему са јаким заштитним фактором. Излагање сунцу, потврђују дерматолози, може да изазове да ваш ожиљак промени боју или да задебља. Промене које изазове сунце могу да трају и до 18 месеци. 

Шта треба да садрже добре креме против ожиљака?

Бирајте силикон

Како тврди Сузан Обаги, ванредни професор дерматологије и пластичне хирургије на Универзитету у Питсбургу, наука је показала да су најбољи препарати са силиконом.

Многе студије су показале да силиконски гел значајно смањује пигментацију и висину ожиљака. Објашњење је једноставно: силикон помаже да се створи оклузивна баријера око ране. Тако се спречава губитак влаге.

Када кожа нагло губи влагу, то поспешује производњу колагена.

Колаген, генерално, није лош, али у случају зарастања он баш и не помаже. Пошто се лучи у великој количини, не ставара лепу, равномерну решетку као на здравој кожи, већ ствара бразде познате нам као ожиљак.

Прочитајте још: Како нанети маскару и снеку према ОБЛИКУ ОЧИЈУ? Савети шминкера

Примена силиконских гелова може помоц́и у спречавању губитка влаге и тако стати на пут овом процесу. Такође, доктори саветују да изаберете гел, а не крему, јер гел боље продире у ожиљачно ткиво.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas