Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како ОДНОС СА ОЦЕМ УТИЧЕ НА ВЕЗЕ које имате са мушкарцима: Од детињства зависи каквог ће партнера жена да изабере

Начин на који тата одгаја ћерку утиче на то каквог ће љубавног партнера она имати - ево како однос ћерке и оца делује на љубавни живот жене када одрасте.

1697549049_123.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Однос са родитељима у детињству може значајно да утиче на будуће односе у одраслом добу. Тако однос између оца и ћерке је основа на којој се гради њена представа о себи и улози мушкарца у њеном животу.

Тата је први човек

Он је тај који обликује њену представу о себи и њеној женствености. Сви смо ми друштвена бића и свесни смо себе само у интеракцији са другима. Ми схватамо какви смо кроз оно што околина говори о нама, кроз последице наших поступака. Друштвени свет је попут огледала у коме видимо сопствени одраз. Ћерке осетљивих и љубазних очева имају веће самопоштовање у будућности од оних које су одрасле уз хладног и уздржаног родитеља. Прве имају веће шансе да изграде однос са мушкарцем који ће бринути, штитити, неговати и волети. Друге ће несвесно бирати чврсте и помало агресивне мушкарце, јер ће им наклоност и брига деловати сумњиво и незаслужено.

Шта отац може да уради?

Ћерке које су имале прилику да кроз очеву љубав остваре своју лепоту и женственост, у одраслом добу схватају своје границе и срећније су у везама. Оне могу свесно да кажу: "Не можеш ми то учинити", и да се не осећају кривим због тога. Захваљујући интеракцији са својим оцем, девојка развија идеју о томе како се граде односи са мушкарцима, а у будућности ће их она стварати на том принципу.

Ако је отац својој ћерки причао о њеној лепоти, шарму, посебности, дивио се њеним успесима, подржавао је у неуспесима, штитио и бринуо о њој, ови квалитети су уграђени у личност жене. Девојка схвата каква је и шта заслужује и има право да се према њој тако понаша. Овај принцип је уграђен у њено разумевање света.

Ако је отац несигуран човек, узнемирен, плаши се за будућност своје ћерке, онда ће, највероватније, став који сеје, као семе, бити овакав: "Треба бити послушан, удати се, а остало је не тиче те се." Превише заштитнички настројени очеви не дозвољавају својој ћерки да преузме иницијативу и доноси изборе и не подржавају "игру" у којој она учи да угађа. Сами доносе одлуке, а да их не занима мишљење своје ћерке.

Резултат таквог васпитања су инфантилне жене које не знају да доносе одлуке и преузимају одговорност за сопствени живот.

Када мушкарци имају тежак однос са сопственом мајком и, као резултат тога, са својом женом, они не знају како да комуницирају са женом. Почињу да одгајају своју ћерку по мушком принципу: постављају јој циљеве које треба да постигне, хвале је за успехе и разочаравају се када не успе. Љубав постаје условна, а да би је заслужила, девојка треба стално да постиже и показује резултате. Жене које су одрасле уз такве тате не знају како да прихвате помоћ, удварање и бригу. Они су сврсисходни, чврсти, моћни, често усамљени или за партнере бирају слабе и зависне мушкарце.

Ако тата није ту

Није реткост да девојчице одрастају без очева. Такође се дешава да заправо постоји тата, али он или не учествује у подизању ћерке, или је физички одсутан (не живи са породицом, стално је на службеним путовањима). Комуникација са њим је изграђена по принципу "сазнај како си". Али у оба случаја, ћерке могу да науче да комуницирају са светом мушкараца: брат или сестра, деда, ујак (мамин брат), кум, очух, породични пријатељ, учитељ, тренер, итд. постаје замена очинске фигуре. фигура се назива значајним одраслим особама. Наравно, ова особа не може у потпуности да попуни празнину у васпитању девојчице, али, ипак, обликује њене односе са мушкарцима у будућности. Такво васпитање ће утицати на формирање будућих идеја о односу између мушкарца и жене, али то уопште не значи да такве девојке неће бити срећне у свом личном животу.

Људска психа је суптилан и невероватан механизам. Стога, чак и ако жена није имала истински "правог" оца у свом животу, може имати здрав однос - то не треба искључивати.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas