Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НЕ МОЖЕТЕ ДА УСТАНЕТЕ ИЗ КРЕВЕТА УЈУТРУ? Психолози дају седам трикова да постанете ЈУТАРЊИ ТИП, а ево како помажу ИНТИМНИ ОДНОСИ!

Ако се ујутру мучите да устанете из кревета, знајте да нисте сами. Британски психолози који се баве променом понашања и навика наводе да то смета више од 30 одсто запослених и саветују да у само седам корака можете постати „јутарњи тип” који функционише без проблема када се пробуди.

1697020740_shutterstock_518499061.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Британци су сигурни да су за јутарњи елан важни положај у коме спавате, звук аларма, па чак и боја ствари које гледате ујутру.

- Уместо да одлажете јутарње буђење јер ћете тамо бити уморни и нерасположени, примените неколико следећих трикова и пустите их да вам постану рутина. Ова формула ће вас покренути и напунити енергијом тако да ћете дочекати сваку нову дан са осмехом - рекла је психолог Џо Хемингс, која је са својим тимом издвојила седам важних тачака.

Спавање на левој страни

Спавање на левој страни је много боље за тело, сматрају психолози. Због гравитације срце боље пумпа крв јер се налази на левој страни, а пошто је спој танког и дебелог црева на тој страни, убрзан је и њихов рад, па нема проблема са дигестивним системом и циркулацијом.

Звуци природе

Истраживања су показала да Британци у просеку одлажу будилник на својим телефонима 18 минута и због тога обично касне на своје дужности. Зато би требало да вас пробуди омиљена песма или звуци природе.

- Не гасите аларм ни викендом, осим ако не мораш, јер ћеш ући у рутину и постати прави јутарњи тип. Кад отвориш очи, мало повуци косу да те пробуди - каже Хемингс.

Јутарња акција

Уместо јутарње гимнастике, психолошкиња саветује секс! Током секса се ослобађа хормон окситоцин који опушта и изазива осећај задовољства.

Мисли на врат

Док обављате јутарњу хигијену, за минут-два лаганим кружним покретима померите мишиће врата.

Хладна вода

Туширање ће вас разбудити, али покушајте да издржите најмање три минута под хладном водом.

Жута боја

Ако не носите пиџаму или не спавате голи, пожутите своје чаршаве, пешкир или јутарњу шољицу кафе. Ова боја је боја среће, забаве и игре, а корисно је да је ваш мозак региструје након спавања.

Обавезан доручак

Доручак је најважнији оброк који треба да вам да снагу да започнете дан и да га не прескачете

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas