Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега косе

Коса вам се брзо измасти? Ову грешку сви правимо

Познат вам је онај осећај када дан након прања прођете прстима по власишту и осетите да вам се коса већ замастила?

1621787462_Depositphotos_387535922_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Нисте једини, бројне се жене жале на овај  проблем. Управо зато косу перу врло често, чак и сваки дан, а управо у томе могао би лежати главни узрок проблема.

Масна коса резултат је лојних жлезда на темену које производе уље. Коса затим упије то уље, а превише уља може коси дати масан изглед. Уље само по себи није лоше за косу, шта више, чини је сјајном, здравом и снажном, али превише уља може створити талог због којег ће коса изгледати превише опуштено и слепљено.

Прочитајте још: Правимо сами МАСКУ ПРОТИВ БОРА: Потребна су вам три састојка, а главни је кафа

Када се коса више масти, желимо и чешће да је перемо, па чак и сваки дан, али то је грешка број један због које ће се корен косе још више мастити.

Танка и осетљивија влас, наравно, брже се масти од дебеле и чвршће, па се већ једаног дана након прања може замастити. Све то повезано је с количином уља које власиште производи, као и с тиме колико добро ваша коса "подноси" уље.

То се догађа јер након што навикнете косу на свакодневно прање, власиште може постати масно и сврбети када прање желите одгодити за који дан. То је исто као кад претерате с чишћењем коже и одстраните с ње природна уља – што више перете косу, то ће теме производити више уља како би га компензовало.

Савет је да косу перете у два краћа пута, а не једном и дуже, а регенератор стављате само на крајеве косе.

Ако перете косу сваког дана, требаће јој времена да се привикне на то да је перете сваких неколико дана, па ћете вероватно морати да је носите везану или ставите траку у данима између прања. Када се коса навикне да је не перете сваки дан, примиетићете драстичну промену.

Прочитајте још: Како се користи НАРАНЏАСТИ КОРЕКТОР? Идеалан је за овај део лица

Фризерски стручњаци саветују да уложите у добар прочишћавајући шампон за масну косу. Он ће дубински очистити власиште и уклонити вишак накупљене масноће. Такав шампон најбоље је користити једном недељно, а уз њега можете користити и неки други шампон који вам одговара као и регенератор. Ако вам се коса мрси и тешко ју је рашчешљати, радије уложите у добру четку за рашчешљавање него да регенератор наносите по целој дужини косе.

Да се коса мање масти, помоћи могу и суплементи за раст косе који негују власи изнутра како би се одржало здравље косе и власишта. Многи се куну и у јабуково сирће када је реч о масној коси. Јабуково сирће једноставно размутите у мало воде и раствором исперите косу. Нека одстоји неколико минута и коса ће бити потпуно чиста и нимало масна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas