Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Највећи ЖЕНСКИ СТРАХОВИ: Многе припаднице лепшег пола се плаше ових СИТУАЦИЈА

Страхови, као и борба против њих, су потпуно нормална ствар

1669374247_Foto-Shutterstock-zena.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Страхови и фобије су нешто што једнако погађа и жене и мушкарце. Против њих се пођеднако боре и жене и мушкарци. Па, ипак, како преноси зенствена.цом, постоје неки страхови који су доминантнији код жена, док су неки доминантнији код мушкараца. Ово су страхови који много чешће муче жене:

Страх од мрака

Жене се плаше мрака и наравно да то није само женска фобија, међутим, подаци показују да се жене ипак више плаше мрака од мушкараца. Неке жене тај страх или ту фобију лако побеђују, остављају укључено светло док спавају, мрачним улицама не ходају саме, увек траже да их неко испрати и тако даље. Ипак, некада нас тај страх од мрака паралише и често жене избегавају и да излазе увече, јер не желе да буду у мрачном простору. Психолози, психијатри или неке алтернативне методе попут тхета хеалинг-а долазе у обзир.

Прочитајте још: ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Откријите шта се крије у вашој ПОДСВЕСТИ за само 15 секунди

Страх од паукова

Жене се генерално више плаше од паукова неко мушкарци, који увек користе ту ситуацију да покажу како су они храбри, тако што ће избацити паука ван куће и “спасити” своју лепшу половину. Ово може да буде озбиљан проблем, јер знамо да се пауци појављују и у супер сређеним канцеларијама, те та особа која има фобију од паука, може да дође у ситуацију да не може да се суздржи и да ће испред свих на састанку на пример почети да паничи.

Страх од затвореног простора

Ово је озбиљан страх, који често може да паралише, односно да нас заустави у обављању многих активности. Жене које се плаше од затвореног простора често се плаше и од лифта. То је велики проблем, јер су онда у стању да све ураде само да би избегле лифт, па чак се и попеле на двадесети спрат пешке.

Страх од порођаја

Ово је наравно страх са којим само жене и могу да се сусретну. Може да буде оправдан страх, али често није јер жене пред порођај много читају о порођају, мислећи да ће им бити лакше тако. Онда сазнају за све изузетке, који су се догодили другим женама и развију страх да ће и њима то да се деси. Зато уколико вас страх од порођаја надвлада, пре порођаја, разговарајте са својим лекаром.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas