Oglas
· · Komentari: 0

Najveći ŽENSKI STRAHOVI: Mnoge pripadnice lepšeg pola se plaše ovih SITUACIJA

Strahovi, kao i borba protiv njih, su potpuno normalna stvar

1669374247_Foto-Shutterstock-zena.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Strahovi i fobije su nešto što jednako pogađa i žene i muškarce. Protiv njih se podjednako bore i žene i muškarci. Pa, ipak, kako prenosi zenstvena.com, postoje neki strahovi koji su dominantniji kod žena, dok su neki dominantniji kod muškaraca. Ovo su strahovi koji mnogo češće muče žene:

Strah od mraka

Žene se plaše mraka i naravno da to nije samo ženska fobija, međutim, podaci pokazuju da se žene ipak više plaše mraka od muškaraca. Neke žene taj strah ili tu fobiju lako pobeđuju, ostavljaju uključeno svetlo dok spavaju, mračnim ulicama ne hodaju same, uvek traže da ih neko isprati i tako dalje. Ipak, nekada nas taj strah od mraka parališe i često žene izbegavaju i da izlaze uveče, jer ne žele da budu u mračnom prostoru. Psiholozi, psihijatri ili neke alternativne metode poput theta healing-a dolaze u obzir.

Pročitajte još: TEST LIČNOSTI: Otkrijite šta se krije u vašoj PODSVESTI za samo 15 sekundi

Strah od paukova

Žene se generalno više plaše od paukova neko muškarci, koji uvek koriste tu situaciju da pokažu kako su oni hrabri, tako što će izbaciti pauka van kuće i “spasiti” svoju lepšu polovinu. Ovo može da bude ozbiljan problem, jer znamo da se pauci pojavljuju i u super sređenim kancelarijama, te ta osoba koja ima fobiju od pauka, može da dođe u situaciju da ne može da se suzdrži i da će ispred svih na sastanku na primer početi da paniči.

Strah od zatvorenog prostora

Ovo je ozbiljan strah, koji često može da parališe, odnosno da nas zaustavi u obavljanju mnogih aktivnosti. Žene koje se plaše od zatvorenog prostora često se plaše i od lifta. To je veliki problem, jer su onda u stanju da sve urade samo da bi izbegle lift, pa čak se i popele na dvadeseti sprat peške.

Strah od porođaja

Ovo je naravno strah sa kojim samo žene i mogu da se susretnu. Može da bude opravdan strah, ali često nije jer žene pred porođaj mnogo čitaju o porođaju, misleći da će im biti lakše tako. Onda saznaju za sve izuzetke, koji su se dogodili drugim ženama i razviju strah da će i njima to da se desi. Zato ukoliko vas strah od porođaja nadvlada, pre porođaja, razgovarajte sa svojim lekarom.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas