· · Коментари: 0
ЖЕНСКА ПОСЛА

Није шминка, нису штикле! Ево који кућни УРЕЂАЈ је ЕМАНЦИПОВАО ЖЕНЕ

Технолошки уређаји донели су бројне новине у животе свих нас, али само један уређај учинио је да жене одскоче од класичних домаћица

1596061741_pranje-vesa.jpg
Фото: Pixabay

Када је дневни лист Ватикана Osservatore Romano упутио честитку дамама за 8. март пре неколико година са оценом да је "машина за веш један од предмета који је највише допринео еманципацији западних жена у двадесетом стољећу", јавност је била изнанађена.

Прочитајте још: Ово је једно од ОМИЉЕНИХ ЛЕТОВАЛИШТА СРБА! Масаже доступне свима НОН СТОП, а тест на корону НЕ ТРЕБА (ФОТО)

Међутим, изгледа да је заиста машина за веш један од револуционарних уређаја који су променили историју свакодневних послова жене и без којег данас не могу да замисле свој дан.

Прочитајте још: Овај део ШМИНКЕ најмање кошта, а значи много, добићете СВЕЖ и ОДМОРАН ИЗГЛЕД за неколико секунди

Да ли бисте знале да одкувате веш уместо прања незаобилазног на 90 степени?

Прочитајте још: Бака је хтела да са 6 година будем ПРОСТИТУТКА, а кад су ме СИЛОВАЛИ, мама је упитала "Допустила си да ти то БЕСПЛАТНО ураде?"

Недавно спроведено истраживање, које је обухватило две хиљаде жена у Британији показало је да су ова три производа највише променили квалитет живота жена широм света - контрацептивна пилула, "пуш уп" брусхалтер  и машина за прање веша.

Прочитајте још: Нема лета без ХАЉИНЕ, а ево који модел МОРАТЕ носити у наредна два месеца

Машина за прање рубља је пуштена на тржиште 1937. године и временом се уселила у готово све домове развијених земаља. Као нераздвојна помоћница у сваком дому, поделила је друго место са чудесним брусхалтером.

Прочитајте још: ПИЛИНЗИ ЗА ТЕЛО из ваше кухиње: Праве се једноставно, а КОЖА ће вам бити захвална!

Истраживање је показало да је машина за веш најпопуларнија код жена старијих од четрдесет година. Психотерапеуткиња Кристин Вебер је истакла да резултати истраживања јасно показују разлике међу генерацијама.

Прочитајте још: Како да носите НАЈПОПУЛАРНИЈЕ ПАНТАЛОНЕ овог лета, да изгледате ЛЕПО, а осећате се УДОБНО

 - За старије генерације неки изуми, као што је машина за прање веша, заиста су направили велику промену у свакодневном животу. Многе жене старијег доба добро се сећају како је изгледао 'дан за прање веша' и колико је то искуство могло да буде тешко. Не верујем да би жене могле да буду равноправне са мушкарцима док год су имале такав задатак сваке седмице - истакла је Кристин Вебер за дневни лист Dialy mail.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.