Oglas
· · Komentari: 0
ŽENSKA POSLA

Nije šminka, nisu štikle! Evo koji kućni UREĐAJ je EMANCIPOVAO ŽENE

Tehnološki uređaji doneli su brojne novine u živote svih nas, ali samo jedan uređaj učinio je da žene odskoče od klasičnih domaćica

1596061741_pranje-vesa.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kada je dnevni list Vatikana Osservatore Romano uputio čestitku damama za 8. mart pre nekoliko godina sa ocenom da je "mašina za veš jedan od predmeta koji je najviše doprineo emancipaciji zapadnih žena u dvadesetom stoljeću", javnost je bila iznanađena.

Pročitajte još: Ovo je jedno od OMILJENIH LETOVALIŠTA SRBA! Masaže dostupne svima NON STOP, a test na koronu NE TREBA (FOTO)

Međutim, izgleda da je zaista mašina za veš jedan od revolucionarnih uređaja koji su promenili istoriju svakodnevnih poslova žene i bez kojeg danas ne mogu da zamisle svoj dan.

Pročitajte još: Ovaj deo ŠMINKE najmanje košta, a znači mnogo, dobićete SVEŽ i ODMORAN IZGLED za nekoliko sekundi

Da li biste znale da odkuvate veš umesto pranja nezaobilaznog na 90 stepeni?

Pročitajte još: Baka je htela da sa 6 godina budem PROSTITUTKA, a kad su me SILOVALI, mama je upitala "Dopustila si da ti to BESPLATNO urade?"

Nedavno sprovedeno istraživanje, koje je obuhvatilo dve hiljade žena u Britaniji pokazalo je da su ova tri proizvoda najviše promenili kvalitet života žena širom sveta - kontraceptivna pilula, "puš up" brushalter  i mašina za pranje veša.

Pročitajte još: Nema leta bez HALJINE, a evo koji model MORATE nositi u naredna dva meseca

Mašina za pranje rublja je puštena na tržište 1937. godine i vremenom se uselila u gotovo sve domove razvijenih zemalja. Kao nerazdvojna pomoćnica u svakom domu, podelila je drugo mesto sa čudesnim brushalterom.

Pročitajte još: PILINZI ZA TELO iz vaše kuhinje: Prave se jednostavno, a KOŽA će vam biti zahvalna!

Istraživanje je pokazalo da je mašina za veš najpopularnija kod žena starijih od četrdeset godina. Psihoterapeutkinja Kristin Veber je istakla da rezultati istraživanja jasno pokazuju razlike među generacijama.

Pročitajte još: Kako da nosite NAJPOPULARNIJE PANTALONE ovog leta, da izgledate LEPO, a osećate se UDOBNO

 - Za starije generacije neki izumi, kao što je mašina za pranje veša, zaista su napravili veliku promenu u svakodnevnom životu. Mnoge žene starijeg doba dobro se sećaju kako je izgledao 'dan za pranje veša' i koliko je to iskustvo moglo da bude teško. Ne verujem da bi žene mogle da budu ravnopravne sa muškarcima dok god su imale takav zadatak svake sedmice - istakla je Kristin Veber za dnevni list Dialy mail.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas