· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Обратите ПАЖЊУ: Оваква понашања одају НЕСИГУРНУ ОСОБУ

Ако се несвесно понашате овако, можете оставити утисак особе која нема самопоуздање.

1631868993_morning-1369446_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Несвесно понашање говори више од онога што и сами причате, посебно ако је у питању комуникација са особом која добро процењује људе.

Изненадићете се када прочитате какво понашање може одати осећај несигурности, приликом чега ћете изгледати као да немате ни трунке самопоуздања.

Прочитајте још: Ако мислите да немате СРЕЋЕ у ЉУБАВИ, не очајавајте: Послушајте овај савет, и доживећете РОМАНСУ из СНОВА

Трудите се да увек удовољите другима

Ако увек стављате себе на последње место и никада се не залажете за своје интересе, то може бити знак да сте јако несигурни. Такође, људи који много угађају другима могу завршити и с доношењем лоших одлука, јер се неће заузети за себе чак ни у тешким и опасним ситуацијама.

Несигурни људи увек прате већину, уместо да стоје при свом ставу, јер се не осећају довољно јаким да кажу шта мисле. Стога, научите да постављате здраве границе јер само од вас самих зависе ваше животне одлуке.

Арогантни сте и понашате се као да знате све

Уколико сте охоли сте и понашате се као да сте супериорнији од свих осталих у просторији, то неће одати осећај сигурне особе, већ супротно. Ваше арогантно понашање је заправо покриће, којим штитите его и осећај сопствене (ниже) вредности.

Другим речима, несигурни сте и радите све што је у вашој моћи да то сакријете од света. Спустите лопту, и ослободите се. Нису вам сви непријатељи.

Не можете да одржавате контакт очима

Контакт очима је облик невербалне комуникације, која омогућава људима да се интуитивно повежу и разумеју. Несигурни људи понекад имају проблема са успостављањем и одржавањем контаката очима, јер се плаше транспарентности коју ова врста блискости може учинити.

Истраживања показују да у очима других особа не можемо прочитати само основне емоције, попут среће или туге, већ и преко 50 различитих менталних стања, попут узбуђења или досаде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.