Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОРЕМЕЋАЈ

ОНЕ су савршене МАМЕ, домаћице и ШЕФИЦЕ или имају ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ

У свему имају високе циљеве и критеријуме, преоптерећени су детаљима и идејом да све буде онако како су замислили.

1602941909_Depositphotos_22150697_xl-2015.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Без обзира да ли је реч о пословним амбицијама, жељи да њихова деца буду најбољи ученици у школи или да им кућа једноставно увек блиста. Наравно, реч је о перфекционистима.

Прочитајте још: Да ли сте знали да СРЕЋА МОЖЕ ДА СЕ ВЕЖБА? Ево како да за ТРИ НЕДЕЉЕ укинете НЕГАТИВНЕ МИСЛИ

Стручњаци упозоравају да није добро тежити ка савршенству, јер то нико није, а у тој жељи можете и да сагорите.

- Жеља да будете бољи и да се промените је сасвим у реду, али веровање да можете бити савршени ствара напетост и стрес - каже Ив Булван, француски психолог и саветник за људске односе. - Одабир савршенства као животног концепта је замка.

Особе које су се суочиле са тим наглашавају да перфекционизам чини људе хладним, непријатним и неприступачним за околину. Јер у савршенству нема места за друге људе. Зато је важно прихватити чињеницу да нисте савршени и да будете реални.
Перфекционисти су као деца и упадају у клопку.

И остали стручњаци се слажу да у покушају да постанемо савршени, ризикујемо да упаднемо у клопку, попут деце која чине све да добију одређену награду, а то временом води ка потреби да контролишу све. Уколико се фокусирамо само на оно што смо урадили или нисмо, а при томе не узмемо у обзир љубав коју смо у то уложили, онда се јавља проблем.

Прочитајте још: После овог текста, дремаћете сваког дана поподне од 14 до 15 сати

Научите да се суздржите од контролисања ближњих у покушају да све буде савршено, јер ћете на крају све упропастити. Можда ће вам се ствари наизглед чинити перфектним, јер је, рецимо, сто за госте лепо постављен, сва јела која сте намеравали да спремите су на њему, кућа блиста али се на лицу ваших најмилијих види да нису срећни, нити је атмосфера пријатна. То је реалност.

Све је савршено, а нико у кући није срећан...

Нека вам на првом месту буде лична срећа и задовољство ваше породице. Небитно је да ли сте обрисали све мрвице са стола и прашину са полице - јер ће сутра опет бити тамо, а људи које волите, можда неће. У жељи за перфекционизмом можда нисте ни свесни да можете да загорчате живот не само себи, већ и ближњима.

Прочитајте још: Људи у Србији масовно траже ПОМОЋ ПСИХОЛОГА, ево ИЗ КОГ ГРАДА НАЈВИШЕ

Зато не мора све увек да буде под конац и онако како сте замислили.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas