Oglas
· · Komentari: 0

Pet OSOBINA samouverenih žena: Izdvajaju se od drugih jer nikome ne glume majke i imaju jasne stavove o važnim pitanjima

Osobine koje samouverene i nezavisne žene razlikuju od ostalih

1699527014_Foto-Shuttertsock-osobine.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Samosvesni i samouvereni muškarci često ističu potrebu za pronalaženjem partnera čija je vrhunska osobina nezavisnost. Međutim, često je prava nezavisnost i ispunjenost žene potpuno suprotna fantaziji ili konceptu koji tražilac zahteva. Naprotiv, takvo razmišljanje postaje osnova diferencijacije žena koje su diskriminatorne prirode. Šta nezavisna žena zaista znači u glavama muškaraca? I po čemu se ona razlikuje od svih drugih žena? Nismo li svi nezavisni pojedinci, sa zajedničkim pravima na razvoj i individualnost? Uostalom, ko određuje nezavisnost? A ako ona ne postoji, od čega zapravo zavise druge žene? Zapitajmo se, dakle, šta, prema današnjim sistemima vrednosti, čini tu retku, nezavisnu ženu iz muške perspektive?

Ne, možda je bolje odgovoriti o vrlinama žene koja istinski diše u ovo doba potencijalnog napretka, koja nastavlja da ispunjava ženske uloge koje joj je društvo dodelilo paralelno i koja, bez obzira na mišljenje muškaraca, proizilazi iz svake žene. 

Nezavisnoj ženi nije potreban muškarac ili partner da bi se osećala ispunjeno

Mnogi misle da žele ženu sa kojom će ravnopravno deliti finansijske obaveze, uživati u tzv. ekonomska i socijalna jednakost. Ali, pritom, samostalna žena ne ulazi u vezu da bi je neko zaštitio kao ranjivu srnu, da bi je obasipali komplimentima. Svesna je svojih uspeha, odricanja i truda. Ne treba joj potvrda. NJeno interesovanje za partnerski odnos je potvrda vrednosti druge osobe – njenog razumevanja jednakosti. Ne treba joj partner. Ona ga želi.

Nezavisne žene nisu ničiji staratelji ili majke

Bar ne odrasloj osobi sa kojom stupaju u vezu. Ne, to ne znači da su hladne ili da im nedostaje empatija, ali nisu psihološkinje, učitelj i jedini ekskluzivni „popravljači“ partnera. Da, biće podrške kada zatreba, ali njihova svrha nije da brinu o svom partneru. Potreban im je partner koji zna kako da to uradi sam. Partner koji zna da ovo nije uloga bilo koje žene, već njegova lična odgovornost.

Nezavisne žene imaju život koji pripada samo njima i imaju pravo na njega

Naime, pre pojave partnera grade odnose, interesovanja i kontrolišu svoje vreme prema sopstvenim potrebama. Naravno, u vezi se prave neki kompromisi, ali moraju postojati i granice. Nezavisna žena nikada nije podređena tuđim potrebama, niti od nje treba očekivati da to čini. Partnerstva se odnose na mnogo deljenja, ali ona nisu njihova jedina odrednica. Deljenje vremena, aktivnosti i nezavisnosti mogu samo da obogate odnos, jer partneri dobijaju prostor da ostanu ne samo sa drugima, već i sa sobom. Onaj ko to ne razume ima potpuno pogrešnu percepciju nezavisnosti i izuzetnu potrebu da kontroliše druge.

Nezavisne žene imaju jasna mišljenja i stavove

Baziraju ih na svom iskustvu i znanju koje su upijale godinama. Nikada neće tvrditi da su isključivo u pravu, ali neće oklevati da deklarišu ono za šta se zalažu. One čuvaju svoje pravo da se razvijaju i da takvim delovanjem iznova formiraju svoje mišljenje, ali to moraju same da učine jer ne dozvoljavaju da bilo ko na njih utiče na pokroviteljski način. Borile su se za svoj glas, njegovu čujnost u odjecima većine i znaju koliko je važno da budeš svoj u javnosti. Bez sumnje. Bez straha.

Nezavisne žene znaju da njihova nezavisnost, nažalost, nije data

One to zaslužuju. To je proizvod rada, doživotnog razvoja koji za njih nikada ne prestaje. Ne planiraju da je žrtvuju niti da je ikome daju. One nisu sebične. One su realne i imaju očekivanja od drugih, kao i obrnuto, i žele da se ona ispune. Ne zadovoljavaju se prosekom jer ni one to nisu. I nikako, ali nikako nisu nečiji fetiš ili ideja. One su stvarne, prisutne i teško dostupne. Ne zato što su komplikovani ili uobraženi, već zato što znaju šta žele.

Uostalom, nezavisne žene danas se pretvaraju u neka mitološka bića da bi postale samo jedan od nedostižnih ideala. U stvarnosti, nijedna žena nije obična, neispunjena, i apsolutno svaka ima potencijal za sreću i uspeh. Samo treba da to osvestite u sebi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas